Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ihosyövät lisääntyneet räjähdysmäisesti – keskussairaalassa järjestetään ajankohtainen infotilaisuus

Tilaisuus pidetään keskussairaalan pääaulassa tiistaina. Ihotautien poliklinikalta mukana ovat ihotautilääkäri ja sairaanhoitaja. Kuva: Janne Laakkonen

Päijät-Hämeen keskussairaalan ihotautien poliklinikka järjestää ihosyöpätapahtuman yhteistyössä Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa 15. toukokuuta kello 9-14. Tilaisuus pidetään keskussairaalan pääaulassa. Ihotautien poliklinikalta mukana ovat ihotautilääkäri ja sairaanhoitaja.

Ihosyöpien ja niiden esiasteiden määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti viime vuosina. Uusia ihosyöpiä diagnosoidaan Suomessa vuosittain noin 15 000–17 000. Näistä valtaosa on basalioomia eli ihon paikallisia tyvisolusyöpiä, joita on vuosittain noin 12 000–14 000. Okasolusyöpää todetaan noin 1 500 ja melanoomaa noin 1 400 tapausta vuodessa. Lisäksi okasolusyövän esiasteita aurinkokeratoosia ja Mb Bowenia todetaan moninkertainen määrä.

Varhainen toteaminen on keskeistä ihosyöpien hoidossa. Tärkeää ihosyöpien ehkäisyssä on järkevä aurinkokäyttäytyminen ja ihon suojaaminen UV-säteilyltä, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä muistuttaa tiedotteessaan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi