Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Paavolan kampuksen kustannusarvio nousi taas - nyt yli kolme miljoonaa euroa

Aikuiskoulutuskeskuksen, Kannaksen lukion ja Muotoiluinstituutin rakennushankkeiden kustannusarvio on nyt 50,9 miljoonaa euroa. Kuva: Juha Peurala

Paavolan kampuksen hankesuunnitelmat ovat valmistuneet, kertoo Lahden tilakeskus. Kampussuunnitelma käsittää Tiirismaan peruskoulun, Tiirismaan ja Kannaksen yhdistyvän uuden lukion sekä Wellamo-opiston.

Muotoiluinstituutin huonokuntoisin osa esitetään korvattavaksi uudisrakennuksella. Lisäksi vielä viime vaiheessa päädyttiin esittämään Muotoiluinstituutin kahden muun osan täydellistä perusparannusta sen sijaan, että esimerkiksi talotekniset järjestelmät olisi uusittu vain osittain.

Korjaustöillä rakennusten elinkaaren odotetaan pitenevän.

Muotoiluinstituutin korjausasteen korottaminen nostaa rakennushankkeiden investointikustannuksia. Tilaselvitysvaiheeseen verrattuna kustannukset ovat nousseet aiemmin arvioidusta 14 miljoonasta eurosta 17,5 miljoonaan euroon.

Aikuiskoulutuskeskuksen, Kannaksen lukion ja Muotoiluinstituutin rakennushankkeiden kustannusarvio on nyt 50,9 miljoonaa euroa. Aiempi arvio oli 47,4 miljoonaa euroa.

Oletettua suurempi korjaustarve

Merkittävimpänä tekijänä kustannusnousuun on tiedotteen mukaan rakennusten oletettua suurempi korjaustarve. Tilaselvitysvaiheessa kustannukset arvioitiin karkealla tasolla. Kuntotutkimusten ja toiminnallisten tarkastelujen perusteella saatiin tarkempaa tietoa.

Korkeammat rakentamiskustannukset eivät tiedotteen mukaan kuitenkaan tule kalliimmaksi kuin toinen esillä ollut vaihtoehto, joka perustui uuden Tiirismaan koulun rakentamiseen.

Viedään uudelleen kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon

Aikuiskoulutuskeskuksen rakennuskustannukset ovat noin 21,7 miljoonaa euroa. Laajennusosan eli uudisrakennuksen osuus on tästä noin 9,7 miljoonaa euroa.

Muotoiluinstituutin kustannukset ovat noin 25,4 miljoonaan euroa.

Kannaksen koulussa joudutaan tekemään muutostöitä, joiden kustannukset ovat arviolta 1,8 miljoonaa euroa.

Lisäksi alueen sisäisten liikennejärjestelyjen kustannukset ovat noin 2 miljoonaa euroa.

Muutokset nostavat myös rakennusten vuokria 1,2 miljoonaa ennakoitua enemmän. Valmistuttuaan tilojen vuokrat olisivat yhteensä noin 5,1 miljoonaa euroa vuodessa.

Sivistyslautakunta antaa lausuntonsa hankesuunnitelmista 15. toukokuuta konserni- ja tilajaostolle. Koska hankkeiden kustannusarviot ovat nousseet merkittävästi taloussuunnitelmaan verrattuna, hankesuunnitelmat viedään myös kaupunginhallituksen ja –valtuuston käsittelyyn.

Taustaa

Tästä on kyse

Kannaksen ja Tiirismaan uusi yhdistyvä lukio ja Wellamo-opisto sijoittuvat nykyisen Kannaksen lukion ja Muotoiluinstituutin tiloihin. Lisäksi rakennukseen tulee yhteisiä kädentaitoaineiden, musiikin ja kotitalouden opetustiloja.

Tiirismaan peruskoulun 0–9 luokkien opetus sekä englanninkielinen opetus sijoittuvat nykyisen Aikuiskoulutuskeskuksen tiloihin, joita laajennetaan ruokailutiloilla sekä alueen yhteisillä liikuntatiloilla.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi