Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kohta pääsee pulahtamaan mäkimonttuun - maauimalan kesä jatkuu toukokuun lopusta elokuun puoliväliin

Tässä aloitellaan kesän ensimmäistä uimakoulua maauimalassa vuonna 2014. Kuva: Elias Lahtinen

Lahden maauimalan avajaispäivää vietetään tiistaina 29. toukokuuta. Aamuvirkut uimarit pääsevät pulahtamaan altaaseen kello 6.30.

Mäkimontussa uitiin ensimmäisen kerran toukokuussa 1973 eli 45 vuotta sitten.

Kaupungin liikuntapalvelut teki tälle kesälle ostopalvelusopimuksen uinninvalvonnasta ja uinninopetustoiminnasta TMI Sporttiturvan kanssa. Maauimalan sisäänpääsyajat ovat maanantaista torstaihin kello 6.30–20, perjantaisin kello 10–20 ja viikonloppuisin kello 10–17.

Uinnin ja vesijuoksun lisäksi maauimalassa järjestetään muun muassa kuusitoista lasten uimakoulua, vesiliikuntaryhmiä ja kaksi iltauintia. Uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa 14. toukokuuta.

Kesän suurin tapahtuma on lasten ja nuorten ikäkausimestaruusuinnit eli Rollouinnit 8.–10. kesäkuuta. Ne järjestetään ensimmäistä kertaa Lahdessa. Suurtapahtumaan osallistuu noin tuhat uimaria.

Rollot 2018 -tapahtuman järjestävät Lahden Uimaseuran kanssa Suomen Uimaliitto ja Lahden kaupunki. Uintikisojen jälkeen osa uimareista jää Rollouintileirille 11.–13. kesäkuuta. Rollouinnit aiheuttaa poikkeuksia maauimalan ja Lahden uimahallin aukioloihin.

Maauimala sulkeutuu sunnuntaina 12. elokuuta eli edellisenä päivänä ennen peruskoulujen syyslukukauden alkua. Uintikautta on useina kesinä toivottu pidemmäksi, sillä loppukesä voi vielä olla lämmintä aikaa.

Käyttöä rajoittaa mäkihypyn kesäharjoittelukausi. Mäkimontun muuntaminen maauimalasta mäkihyppyalustaksi vie kolmisen viikkoa. Tänä kesänä mäkimontussa on myös kaksi Cheekin jäähyväiskeikkaa. Valot sammuu -konsertit ovat 24. ja 25. elokuuta.

Tästä näet maauimalan aukioloajat, lasten uimakoulut ja uimahallien kesähuoltotauot.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Aiotko käydä tänä kesänä maauimalassa?
Aiotko käydä tänä kesänä maauimalassa?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi