Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

LSL kehittää liikennöintiä Lahden ydinkeskustassa - uusi citylinja kulkee muun muassa Hämeenkadulla ja Laaksokadulla

LSL sai tuhansia vastauksia joukkoliikennettä koskevaan kyselyyn. Kuva: Anssi Hietamaa

Lahden seudun liikenne (LSL) on avaamassa Lahden keskustaan syksyllä uusia linjoja.

Lahden kaupunki haki aiemmin tänä vuonna tarjouskilpailulla operaattoria C1- ja C2-citylinjoille. Ensimmäinen kulkee hankintailmoituksen mukaan Kiveriöstä Paasikivenkadulle ja jälkimmäinen Pyhättömältä Paasikivenkadulle. Kilpailutuksen voitti Koiviston Auto.

Bussit kulkevat ensi syksyllä ainakin Laaksokatua ja Hämeenkatua pitkin. Citylinjojen reiteistä ja aikatauluista on luvassa lisätietoa perjantaina.

LSL suunnittelee vuoden 2018 aikana kokonaan uuden runkolinjaston. Se keräsi suunnittelutyön tueksi seudun asukkailta kokemuksia ja toiveita asiakaskyselyllä.

Nettilomakkeella vastaajat saivat merkitä kartalle käyttämiään bussipysäkkejä ja -reittejä sekä kehittämiskohteita ja ehdotuksia uusista reiteistä. Karttamerkintöjä tehtiin kaiken kaikkiaan 3 673 kappaletta.

Runsaasti kehittämistoiveita merkittiin muun muassa matkakeskuksen, torin, keskussairaalan, pääkirjaston, kaupunginsairaalan ja Sibeliustalon kohdalle. Karttamerkintöjä löytyy keskustan lisäksi paljon muun muassa Mukkulasta, Karistosta, Launeelta, Hennalasta, Metsäkankaalta ja Renkomäestä.

Toive: suora yhteys sairaalalle tai ostoskeskuksiin

Vastaajien kehittämistoiveet koskivat pääasiassa kokonaan uusia bussiyhteyksiä tai tiheämpiä vuorovälejä. Myös ilta- ja viikonloppuvuoroja toivottiin lisää. Avoimissa kommenteissa esiin nousi eri asuinalueilta suora bussiyhteys Päijät-Hämeen keskussairaalalle ja ostoskeskuksiin. Matkakeskuksessa toivottiin bussiaikataulujen parempaa sovittamista junien aikatauluihin.

Kyselyyn vastanneista suurin osa käyttää bussia viikoittain arkisin työmatkalla tai asiointiin. Suurin osa vastaajista on melko tyytyväisiä nykyiseen liikenteeseen. Asteikolla 1–5 vastausten keskiarvoksi muodostui nykyisille vuorovälille arvosana 3,22, aikatauluille 3,20 ja reiteille 3,19. Tyytyväisimpiä vastaajat olivat matka-aikaan, joka sai asukkailta arvosanan 3,29.

Juttua päivitetty 8.5. klo 21:33: päivitetty kauttaaltaan. Korjattu 9.5. klo 20.47: LSL ei ole yhtiö vaan markkinointinimi.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi