Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunginhallitus hyväksyi Ranta-Kartanon uimahallin

Sigge Arkkitehtdit on tehnyt Ranta-Kartanon mitoitus- ja vittesuunnittelua. Kuvat ovat luonnoksia, eikä niissä ole vielä ratkaistu tulevien rakennusten ulkonäköä Kuva: Sigge Arkkitehdit

Lahden kaupunginhallitus päätti maanantaina sitoutua rakentamaan Ranta-Kartanoon 50 metrin altaalla varustetun uimahallin. Päätös on ehdollinen ja edellyttää, että Ranta-Kartanon suunnitelmat toteutuvat kokonaisuudessaan ja alueelle tarvittava asemakaavamuutos saa lainvoiman.

Ranta-Kartanoon on suunniteltu kokonaisuutta, johon kuuluvat uimahallin lisäksi myös yksityisen yrityksen toteuttama hotelli, huoneistohotelli, kylpylä ja viihdekeskus. Kylpylä ja uimahalli muodostavat yhdessä vesiliikuntakeskuksen. Lisäksi alueelle on tarkoitus rakentaa pysäköintitalo.

Kaupungilla on alueesta suunnittelu- ja varaussopimus Kinos Property Investment oy:n kanssa. Suunnitelma edellyttää asemakaavamuutosta. Kaavaluonnos on tulossa nähtäville syksyllä.

Kaupungin mukaan uuden uimahallin perusajatus on olla hyvä harraste- ja kuntouimiseen soveltuva halli, joka täyttää myös kansainvälisten kilpailujen vaatimukset. Ranta-Kartanon toteutuessa Lahden neljä nykyistä uimahallia jäisivät kaikki käyttöön. Ennen seuraavia suurempia korjauksia ratkaistaan, suljetaanko joku nykyisistä halleista. Suurempia saneerauksia ennakoidaan tulevan 15-20 vuoden päästä.

Uimahallin toteutus- ja rahoitusmallista päätetään myöhemmin. Kaupunki voi rakennuttaa uimahallin itse tai se toteutetaan hotellihankkeen yhteydessä ja kaupunki tekee käytöstä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Selvitykset valmistuvat vuoden sisällä.

Kaupunginhallituksen päätöksessä edellytetään, että rakentaminen tulee aloittaa kahden vuoden kuluessa siitä, kun asemakaavamuutos on saanut lainvoiman.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi