Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Iitin valtuusto saa lisätietoa KymiRingistä suljettujen ovien takana – päätös 500 000 euron lisärahoituksesta toukokuun lopussa

KymiRingin lisäpääomituksen lisäksi myös Kimolan kanavahankkeen kasvaneet kustannukset rasittavat Iitin taloutta.

Iitin kunnanvaltuusto käsittelee KymiRingin pyyntöä 500000 euron lisäpääomasta toukokuun lopulla. Kuva: Sami Kuusivirta

Iitin 500 000 euron lisäsijoitus KymiRing-hankkeeseen etenee kunnanvaltuuston käsittelyyn. Asiaa maanantaina käsitellyt Iitin kunnanhallitus linjasi, että kunnanvaltuusto saa ennen asiasta päättämistä lisätietoja hankkeesta sen yhtiön edustajilta. Lisäksi Iitin hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen valmistelee vielä analyysin hankkeen riskeistä ja mahdollisuuksista.

– Julkisessa kokouksessa ei voi käsitellä kaikkia asioita, jotka ovat yhtiön liikesalaisuuksia. Näin valtuutetut saavat suoraan infoa, perustelee Salonen suljetun tilaisuuden järjestämistä.

Iitin kunnanvaltuusto kokoontuu päättämään pääomasijoituksen edellyttämästä lisämäärärahasta toukokuun lopulla.

Hankkeista uutta elinvoimaa kunnalle

Iitin kunnanvaltuusto kokoontui tiistaina käsittelemään kunnan toista suurta elinvoimahanketta, Kimolan kanavaa. Heinolan ja Kouvolan kaupunginvaltuustot hyväksyivät hankkeen rahoituksen kokouksissaan maanantaina. Myös Iitissä valtuuston ennakoitiin antavan hyväksyntänsä hankkeeseen osallistumiselle.

– Meillä on selkeästi pyrkimys luoda uutta ja mennä eteenpäin. Iitissä on junnattu vähän paikoillaan. Yleinen näkemys on, että nämä hankkeet [Kimola ja KymiRing] voisivat tuottaa uutta elinvoimaa. Kustannusten nousu toki huolettaa, sanoo Iitin kunnanhallituksen puheenjohtaja Eemeli Lehtinen (sd.).

KymiRingin 500 000 euron lisäpääoman lisäksi etenkin Kimolan kustannukset ovat suunnittelun edetessä nousseet selvästi. Viimeisimpien laskelmien mukaan Iitin osuus rahoituksesta olisi 832 000 euroa.

– Eivät hankkeet vielä uhkaa taloudellista kantokykyä, kun Iitin velkaantuneisuuskin on suhteellisen alhainen. KymiRingin lisärahoitus on noin 70 euroa kuntalaista kohti ja Kimolan hieman enemmän. Hankkeista on odotettavissa paljon hyötyjä, jotka tosin ovat laskettavissa helpommin KymiRingin kuin Kimolan osalta, Salonen arvioi.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi