Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Parkkosen johtajasopimus kuumensi Heinolan valtuuston tunnelmaa - hyväksyttiin kuitenkin yksimielisesti

Jari Parkkonen aloittaa työnsä Heinolassa 28. elokuuta. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan uuden kaupunginjohtajan Jari Parkkosen johtajasopimus aiheutti maanantaina Heinolan valtuustossa kiihkeän keskustelun.

Sopimus ei ollut missään vaiheessa ollut vaarassa kaatua, vaan kiista koski sitä, sopisiko valmiiksi neuvotellun paperin sisällöstä äänestää, ja kuka sen saisi allekirjoittaa.

Risto Turunen (sd.) ehdotti , että johtajasopimuksen allekirjoittaisi kaupungin puolesta vain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.). Turunen halusi sopimuksen alta pois hallinto- ja kehitysjohtaja, va. kaupunginjohtaja Sinikka Malinin nimen, koska tämä on Parkkosen tuleva alainen.

Malin kuitenkin muistutti, että kaupungin hallintosäännön mukaan paperi vaatii hänenkin nimensä - ei allekirjoittajana, vaan Lehtimäen nimen varmentajana - ja Turunen veti esityksensä pois.

Muutamat valtuutetut puolestaan paljoksuivat Parkkosen 11 250 euron kuukausipalkkaa ja luvattua erorahaa kaupungin irtisanoessa johtajansa.

Tiina Bragge (vihr.) esitti, että uuden kaupunginjohtajan irtisanomisaika pitäisi lyhentää 12:sta 6 kuukauteen ennen kahdeksan virkavuoden täyttymistä ja 18:sta 12 kuukauteen sen jälkeen. Esitys herätti niin laajan ja kiihkeän puheryöpyn sopimuksen auki repimistä vastaan, että Bragge peruutti sen kuunneltuaan viisi puheenvuoroa.

Sopimustekstiin lisättiin yksimielisesti tieto, että Parkkonen aloittaa työnsä Heinolassa 28. elokuuta.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi