Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden koulut kisaavat vastakkain robottikoodauskisoissa

Robo-Cup-hankkeessa harjoitellaan robotiikan ja ohjelmoinnin lisäksi myös yhteistyö- ja tiimiosaamistaitoja. Arkistokuva. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahdessa järjestetään perjantaina 4. toukokuuta Lahden koulujen välinen robottikoodauskilpailu. Tapahtuma järjestetään Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen Tiedeluokka SOLUn tiloissa Niemen kampuksella kello 9-14.

Kilpailuissa kolmijäseniset oppilasjoukkueet ratkaisevat robottien avulla Lahden maantieteeseen ja ympäristöteknologiaan ja -ekologiaan liittyviä haasteita. Tapahtumaan osallistuu oppilaita kouluista, joissa järjestetään robottiohjelmointikerhoja.

Kerhot ovat osa Lahden perusopetuspalveluiden Robo-Cup-robottikerhohanketta, joka on tänä lukuvuonna pilottivaiheessa. Kerhoja on tällä hetkellä Kivimaan, Lotilan, Renkomäen, Kunnaksen ja Harjun kouluissa sekä Nastolan yläkoulussa. Pilottivaiheen jälkeen tavoitteena on, että jatkossa jokaisessa lahtelaisessa koulussa on robottiteknologiatoimintaa ja koulujen välisiä robotiikkakilpailuja, kertoo Lahden kaupunki tiedotteessaan.

Robo-Cup-robottikerhohanke juontaa juurensa vuonna 2016 päivitettyyn kansalliseen opetussuunnitelmaan, jonka mukaan lapsille tulee opettaa koulussa teknologiaa muun muassa ohjelmoinnin, käsityön ja robotiikan avulla. Robo-Cup-hankkeen tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille kokemuksia robotiikasta ja ohjelmoinnista.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi