Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lasse Koskinen halutaan sivuun toimitilayhtiö Spatiumin hallituksesta – näkemykset syistä eroavat rajusti

Lasse Koskinen on suhtautunut kriittisesti esimerkiksi Kisapuiston stadionhankkeen siirtämiseen toimitilayhtiö Spatiumin vastuulle. Kuva: Juha Peurala

Lahden kaupungin omistaman toimitilayhtiö Spatiumin hallitus säröilee. Perussuomalaisten Lasse Koskinen halutaan ulos tilayhtiön hallituksesta. Lahden kaupunginhallituksen tila- ja konsernijaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) ja Spatiumin hallituksen puheenjohtaja Marko Varjonen (kok.) kävivät maanantaina perussuomalaisten valtuustoryhmässä esittämässä, että ryhmä asettaisi Spatiumin hallitukseen toisen edustajan Koskisen tilalle.

Koskisen ja Varjosen näkemykset syrjäyttämistoiveen taustoista eroavat rajusti. Koskisen mielestä hallituksesta halutaan poistaa tarkkailija ja valvoja, joka puuttuu asioihin.

– Spatiumille halutaan jees-hallitus tilanteessa, jossa yhtiön merkitys on kasvamassa. Se ei ole ainakaan veronmaksajien etu, Koskinen sanoo.

Spatiumin hallituksen puheenjohtajan Marko Varjosen mielestä Lasse Koskinen ei ymmärrä normaalia liike-elämän toimintaa ja on Spatiumin hallituksessa toiminut vastoin yhtiön etua. Kuva: Armi Salonen

Hänen mukaansa taustalla on esimerkiksi Spatiumin toimitusjohtajalle maksetun yli 30 000 euron tulospalkkion kyseenalaistaminen sekä kriittisyys Kisapuiston-stadionhanketta kohtaan.

Yhtiökokous ensi viikolla

Varjosen mukaan kyse ei ole mistään yksittäisestä asiasta tai Koskisen henkilöstä. Hänen mukaansa Koskinen on toiminnallaan syönyt luottamusta ja jopa toiminut vastoin yhtiön etua.

– Osakeyhtiölain mukaan hallituksen tehtävänä on valvoa yhtiön etua. Lautakuntiin kuuluu politiikka, yhtiöissä politiikkaa tehdään omistajaohjauksen avulla kaupungintalolla. Koskinen ei hallitustyöskentelyn vastuita ja velvollisuuksia tunnu ymmärtävän tai ei halua ymmärtää.

Varjonenkin perustelee tilannetta osin Spatiumin vahvistumisella. Hänen mielestään on tärkeää, että yhtiöllä olisi toimiva ja ammattitaitoinen hallitus.

Koskisen mukaan perussuomalaisia uhattiin Spatiumin hallituspaikan menetyksellä, ellei puolue nimeä toista henkilöä ehdolle Spatiumin hallitukseen. Hallitusehdokkaita käsitellään kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaostossa ensi maanantaina. Hallitusvalinnat tekee Spatiumin yhtiökokous 26.4.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi