Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kiinteistöjen jätevesineuvontaan myönnettiin 78 000 euroa

Hämeen ely-keskus on myöntänyt Kymijoen vesi- ja ympäristö ry:lle ja Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry:lle yhteensä 78 000 euroa avustusta. Avustus on tarkoitettu haja-asutusalueiden kiinteistöjen omistajille suunnattuun jätevesineuvontaan. Neuvontaa tehdään tänä vuonna Päijät- ja Kanta-Hämeessä.

Tavoitteena on antaa tietoa ja kannustaa haja-asutuksen kiinteistöjen omistajia ryhtymään tarvittaviin toimiin jätevesijärjestelmän kuntoon saattamiseksi.

Neuvontaa annetaan erityisesti herkille ranta- ja pohjavesialueille sijoittuvien kiinteistöjen omistajille, joiden tulee saattaa puutteelliset jätevesijärjestelmät kuntoon 31. lokakuuta 2019 mennessä.

Maksutonta yleisneuvontaa annetaan yleisötapahtumissa ja kiinteistökohtaista neuvontaa alueen kuntien ja asukkaiden esittämien tarpeiden perusteel­la. Neuvojiin voi ottaa yhteyttä, jos oman jätevesijärjestelmän toiminta, huoltotoimenpiteet tai saneeraustarpeet askarruttavat.

Ympäristöministeriön tukemaa kiinteistökohtaista neuvontaa annettiin Hämeessä vuosina 2012–2017 yhteensä noin 7 800 kiinteistölle. Lisäksi viime vuonna erilaisissa kesä- ja yleisötapahtumissa tavoitettiin lähes 1 400 kiinteistönomistajaa.

Neuvontatulosten perusteella 20–30 prosentilla kiinteistöistä jätevesijärjestelmä täyttää ympäristönsuojelulainsäädännön velvoitteet.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista jätevesiviikkoa. Lisätietoja jätevesiviikon tapahtumista: www.ymparisto.fi/jatevesiviikko.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi