Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nuukuusviikolla tarjolla Lahdessa ympäristöystävällistä lounasta

Kasvispainotteinen ruokavalio on usein ilmastoystävällinen. Kuva: Aku Isotalo

Ensi viikolla vietetään Nuukuusviikkoa myös Lahdessa. Lahden kaupunki järjestää yhteistyössä koulujen ja yhdistysten kanssa erilaisia kaikille avoimia tapahtumia, luentoja ja työpajoja, jotka keskittyvät kestävään elämäntapaan.

Nuukuusviikon teemana Lahdessa on tänä vuonna kestävä ruoka ja kierrätys ja korjaaminen. Kestävään ruokaan liittyen järjestetään esimerkiksi tiistaina luento, jossa keskustellaan ruuantuotannon globaaleista vaikutuksista, sekä paikallisista vaikutusmahdollisuuksista niin kuluttajan, tuottajan kuin ruoka-alan ammattilaisenkin näkökulmasta. Saman päivän iltana voi tutustua toisella luennolla viljelytekniikoihin, luomuviljelyyn, permakulttuurin, rikkakasvien vähentämiseen ja vesitalouteen.

Koko viikon ajan Salpauksen Kulinaaritalossa on tarjolla ympäristöystävällistä lounasta. Viikon päättää Luonto-Liiton Hämeen piirin ResQ –ruuanpelastuskierros, jossa pohditaan ruokahävikkiä ja pelastetaan ylijäämäruokaa ravintoloista.

Ruuantuotannon lisäksi kierrättäminen ja korjaaminen ovat tulevaisuuden kiertotaloudessa tärkeitä teemoja. Nuukuusviikolla voi vierailla kansainvälisesti testatussa korjauskahvilassa, jossa korjaustaitoiset ihmiset ja korjattavat tuotteet kohtaavat. Kyse on korjauspalveluiden vaihtopörssistä, kun apu vaihtaa omistajaa.

Koko viikon ajan Lahti-pisteellä on tietoa kierrättämisestä ja Salpauksen Koo-kuppilassa myydään ravintolan vanhoja astioita kirppishinnoin keskiviikkona ja torstaina.

Nuukuusviikkoa on vietetty Lahdessa viimeksi vuonna 2011.

Tapahtuman koko ohjelma löytyy Facebook-sivulta.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Heitätkö ruokaa roskiin?
Heitätkö ruokaa roskiin?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi