Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kariston koulun lisärakennus ei valmistu tälle lukuvuodelle

Kariston koulun päärakennuksen sisäänkäynti. Kuva: Sami Kuusivirta

Kariston koulun ja päiväkodin lisärakennusta ei saada käyttöön enää tämän lukuvuoden aikana. Korjausten ja viimeistelyjen piti valmistua maaliskuun loppuun mennessä, mutta uusi arvio on huhti-toukokuun vaihde. Täten lisärakennusta päästään kalustamaan toukokuussa ja varsinainen toiminta voi alkaa syyslukukaudella.

Kariston koulun ja päiväkodin yhteyteen rakennettu lisärakennus kärsi viime elokuussa mittavasta vesivahingosta, kun kaatosade pääsi kastelemaan rakenteilla olleen rakennuksen rakenteet. Lahden kaupunki ei hyväksynyt ensimmäistä korjausta viime vuoden lopussa. Kunhan rakennustyöt valmistuvat, rakennusvalvonta jatkaa käyttöönottokatselmusta, jonka hyväksyminen on edellytyksenä kohteen vastaanotolle.

Lue myös: Sadesuojaukset pettivät kuivarakentamisen mallikohteessa Karistossa - "Tapaus on erittäin ikävä ja vähän tragikoominenkin"
 

Lahden tilakeskus on tilannut korjausten kattavuuden varmistamiseksi 18 materiaalinäytettä rakennuksen väli- ja yläpohjan kastuneilta moduulilinjoilta ja vertailulinjoilta. Yhdessä katon kannakepuusta löytyi mikrobivaurioita. Kyseinen kohta puhdistetaan mekaanisesti ja sen alapuolinen höyrysulku varmistetaan.

Kariston peruskoulu on 1.– 6. luokkien alakoulu. Oppilaita on 400 ja opetushenkilöstöä 25. Kariston päiväkodissa lapsia on päivähoidossa ja esiopetuksessa yhteensä 165 ja henkilöstöä 23.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi