Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Jos maidosta ja viljatuotteista tulee paha olo, ratkaisu on perustaa kahvila – näin syntyi Lahteen nuoren yrittäjän Puro Café

Marisa Moilanen ja Annina Lohioja haluavat jakaa hyvän olonsa muillekin. Kuva: Katja Luoma

Jos lihasta, maidosta ja viljatuotteista tulee paha olo, niin yksi ratkaisu on perustaa kahvila, jossa tarjolla on hyvää oloa. Näin sai alkunsa Lahdessa Sammonkatu 8:n kiinteistössä toimiva kasvispainotteinen Puro Café.

Puro on itse asiassa enemmän kuin kahvila, se on yrittäjä Marisa Moilasen kokonaisvaltainen kestävän elämän kokonaisuus. Hän puhuu hyvän olon kahvilasta, joka on enemmän kuin kahvila. Puro on saanut alkunsa luonnonkosmetiikan workshopeista, joita ympäristötekniikkaa opiskeleva yrittäjä on aikaisemmin järjestänyt. Moilanen on aikaisemmin pyörittänyt kahvilakioskia Pikku-Vesijärven puistossa.

Tuorepuuro antaa energiaa päivään. Lisää annokseen hedelmiä ja pähkinöitä. Kuva: Katja Luoma

Puro Café on tarjonnut kahvilatuotteiden lisäksi keittolounaita. Niiden takana on toinen yrittäjä, juhlapalvelu Pirskeen Annina Lohioja.

– Tarjoamme vegaanisia, gluteenittomia tuotteita, mutta emme pidä tinkimättömästi linjasta kiinni. Kaikki on pääsääntöisesti vegaanista, mutta jos joku haluaa gluteenittoman leipänsä päälle voita, se onnistuu.

– Vegaaninen ruoka on kevyttä, mutta koska käytän kasvisproteiinia joukossa, se on myös täyttävää ja antaa energiaa.

Lue myös: Pikku-Veskun puiston kahvilassa aloittaa uusi nuori yrittäjä - "Luulen, että aika aktiivinen kesä on tulossa"
 

Marisa Moilaselle kasvisruoka on paitsi hyvinvointia, myös eettinen kysymys ja osa kestävän kehityksen ajattelua.

Kuun lopulla keittolounaat loppuvat ja Marisa Moilanen uudistaa kahvilan toimintaa. Kahvilatoiminta jatkuu ja suosittu Puron vegaaninen ja gluteeniton juustokakku pysyy valikoimissa. Lohioja lupaa jättää leivonnaisen reseptin Moilaselle.

– Haluan tuoda tänne myös myyntituotteita eli viedä tätä enemmän kaupan suuntaan. Minulla on esikuvana Sinne Store, josta saa skeittitarvikkeita ja kahvia, Marisa Moilanen kertoo.

Kahvilassa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten lauantaiden vegaanibrunssit. Sunnuntait kahvila on suljettu, mutta 15. ja 29. huhtikuuta Lohiojan pitopalvelu Pirske järjestää tiloissa kakkubuffetin.

Tuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita

2 tl chia-siemeniä

0,75 dl kauramaitoa tai muuta kasvismaitoa

0 75 dl vettä

ripaus suolaa

lisäksi:

hilloa tai hedelmäsosetta

1. Sekoita kaurahiutaleet ja chia-siemenet. Lisää nesteet ja suola, sekoita.

2. Jätä tuorepuuro yöksi turpoamaan kulhoon.

3. Seuraavana päivänä puuro on valmis nautittavaksi. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi mieleistäsi hilloa, hedelmäsosetta tai hedelmiä. Myös pähkinät ja siemenet sopivat hyvin puuron jatkeeksi.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
Kaipaisitko Lahteen nykyistä enemmän kasvispainotteisia ravintoloita ja kahviloita?
Kaipaisitko Lahteen nykyistä enemmän kasvispainotteisia ravintoloita ja kahviloita?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X