Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Savontiellä päästään pintatöihin vasta keskikesällä – routavauriokeväästä tulossa vaikea

Kaupunki höyläsi viime viikolla Savontietä lähes joka päivä. Tällä viikolla katu on jo olluit selvästi paremmassa kunnossa. Kuva: Sami Lettojärvi

Savontien katuremontin jatkoaikataulu on vielä auki. Viemärityöt Lampikadun ja Rauhankadun välillä voivat jatkua, kun routa on sulanut, mutta pintatöiden kilpailutus on vielä kesken, kertoo kaupungin rakennuspäällikkö Ari Matteinen.

– Alustavasti voi sanoa, että pintatyöt eivät varmaankaan pääse alkamaan ennen juhannusta. Siihen asti Savontien kauppiaat ja yrittäjät saavat toimia ihan rauhassa, sanoo Matteinen.

Savontielle piti alun perin vetää viime syksynä väliaikainen päällyste, mutta kaukolämpötöiden viivästyttyä talvi ehti ensin, ja katu jäi soralle. Viime viikolla yleisnäkymä oli kuoppainen ja kurainen, tällä viikolla jo paljon kuivempi ja sileämpi.

– Katua on koetettu pitää kunnossa höyläämällä, ja viime viikolla siellä käytiin lähes päivittäin. Tilannetta seurataan edelleen, ja kun siihen tulee kuoppia, niin höylä tulee taas pyörähtämään siellä, lupaa kaupungin katuyksikön työnjohtaja Jouko Rajajärvi.

Myös kaupungin asfalttikadut kaipaavat keväthoitoa. Säiltään kaksijakoinen talvi näyttää aiheuttavan harvinaisen pahat routavauriot.

Katujen hiekanpoisto alkoi maanantaina ja kestää noin neljä viikkoa.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi