Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vt 12:n parannuksesta haittaa liikenteelle tulevina kesinä

Vt 12:n parannustyöt Iitin Tillolan ja Kouvolan Keltin välillä käynnistyvät toukokuussa. Kuva: Leevi Vähälä

Tielläliikkujien on syytä varautua tulevina kesinä merkittävään haittaan vt 12:lla Lahden ja Kouvolan välillä. Pitkän odottelun jälkeen varmistunut valtatien parannushanke Iitin Tillolan ja Kouvolan Keltin välillä tulee väistämättä näkymään tienkäyttäjille, sanoo Liikenneviraston projektijohtaja Lars Westermark.

– Selvää on, että työt käynnistyvät toukokuussa, mutta vielä ei ole varmaa, missä ja miten. Urakoitsija päivittää parhaillaan työsuunnitelmia ja sopimuskatselmus käydään ennen vappua.

Jo ennen varsinaisia tietöitä urakka-alueella käynnistyy puunkaato. Työsuunnitelmia joudutaan päivittämään, koska KymiRingin yksityisen rahoituksen kokoaminen viivästyi selvästi ennakkoon arvioidusta aikataulusta.

Vt 12:n parannus Tillola-Keltti-välillä sai viime vuonna ehdollisen 14 miljoonan euron määrärahan, jonka myöntäminen riippui KymiRingin toteutumisesta. KymiRingin yksityinen rahoitus varmistui maaliskuun lopulla.

– On luvattu, että työt ovat valmiina viimeistään vuoden 2019 lopussa, eikä ole mitään syytä, miksi näin ei myös tapahtuisi.

Tillola-Keltti-hankkeen tavoitteena on parantaa valtatieosuuden liikenneturvallisuutta ja tieliikenteen sujuvuutta. Valtatie rakennetaan keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi viiden kilometrin matkalta.

KymiRingin moottoriratakeskuksen kohdalle rakennetaan eritasoliittymä. Nykyistä Keltin eritasoliittymää Kouvolassa parannetaan pohjoispuolen uusilla rampeilla ja meluntorjunnalla. Valtatien viereen rakennettava vajaan seitsemän kilometrin pituinen rinnakkaistie mahdollistaa turvallisen kevyen liikenteen yhteyden Kausalan ja Kouvolan välillä.

Koko tiehankkeen kustannusarvio on 17,2 miljoonaa euroa, mistä kuntien ja laite- ja johto-omistajien osuus on 3,2 miljoonaa euroa.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi