Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunki sai jo toistamiseen Unicefin tunnustuksen

Lahden kaupungille luovutettiin Unicefin Lapsiystävällinen kunta –tunnustus tiistaina. Lahti sai Suomen Unicefin tunnustuksen jo toistamiseen. Edellisen kerran tunnustus myönnettiin vuonna 2015.

Tunnustuksen luovutti kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralle Suomen Unicef ry:n kotimaan vaikuttamistyön asiantuntija Sanna Koskinen. Kaupungintalolla järjestettyyn tilaisuuteen toivat lasten ja nuorten tervehdyksen lapsiryhmä Hattiaiset Herrasmannin päiväkodista ja oppilasryhmä Lotilan peruskoulusta. Paikalle oli kutsuttu muun muassa edustajia kaupungin johtoryhmistä sekä kaupunginhallituksen, -valtuuston ja lautakuntien puheenjohtajat.

Suomen Unicefin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola kiitteli tervehdys- ja onnitteluvideollaan Lahden kaupunkia siitä, että kunnasta on lähdetty kehittämään lapsiystävällistä. Samalla hän muistutti, että vaikka Lahdessa onkin tehty jo kaksi vuotta hyvää työtä kunnan lapsiystävällisyyden eteen, niin työ on silti vasta saatettu alkuun.

– Kunnan lapsiystävällisyys vaatii jatkuvaa kehittymistä. Tavoitteena on, että lapsen oikeudet toteutuvat kunnan jokaisen lapsen elämässä jokaikinen päivä, Ketola totesi.

Voimassa neljä vuotta

Jatkossa tunnustus on voimassa seuraavat neljä vuotta aiemman kaksivuotiskauden sijaan. Uusiminen edellyttää aina kehittämistyön jatkamista. 

Tunnustuksen vastaanottanut kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta totesi, että Lahden kaupungilla on oma osallisuusohjelma, jonka kautta kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia edelleen laajennetaan.
- Lahden kaupunki lupaa tarjota oikeita ja erilaisia osallisuuden ja vaikuttamisen keinoja lapsille ja nuorille sekä kaikille kuntalaisille.

Vastuualuejohtaja Lassi Kilposen mukaan Lahdessa on esimerkiksi toteutettu lapsenoikeus-, osallisuus ja yhdenvertaisuuskoulutusta oppilaille, opetus- ja kasvatushenkilöstölle, virkamiehille ja päättäjille.

Tunnustuksia 12 kaupungille

Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksia on tällä hetkellä 12 kunnalla, joista suurin on 200 000 asukkaan Oulu ja pienin Tammela 6 200 asukkaallaan. Muita tunnustuksen saaneita kuntia Lahden lisäksi ovat Hämeenlinna, Kirkkonummi, Rovaniemi, Lohja, Jyväskylä, Raasepori, Forssa, Pori ja Lappeenranta. Muita Lapsiystävällinen kunta -mallissa mukana olevia kuntia on Turku, Kittilä ja Kokkola.

Lapsiystävällinen kunta -malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFIN kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Mallin tavoitteena on vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista kunnan päätöksenteossa, hallinnossa ja palvelujen järjestämisessä.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi