Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolalainen tekstiilitaiteilija Helena Vaari valittiin Lahden seudun Vuoden yrittäjänaiseksi

Hollolalainen tekstiilitaiteilija Helena Vaari on paneutunut erityisesti symboliikan tutkimiseen. Kuva: Mikaela Holmberg

Hollolalainen tekstiilitaiteilija Helena Vaari on valittu vuoden yrittäjänaiseksi Lahden Seudun Yrittäjänaisten Vuoden yrittäjänainen -juhlassa viime lauantaina.

Vaari on valmistunut Kuopion koti- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 1987, ja on luonut uraa erityisesti kirkko- ja taidetekstiilien parissa. Vaari esimerkiksi suunnitteli ja taidekirjoi piispankaavun, -hiipan ja -stolan, jotka annettiin viime syksynä virkaan vihitylle piispa Teemu Laajasalolle tämän piispanvihkimyksessä Helsingin tuomiokirkossa.

Vaari on lisäksi osallistunut aktiivisesti näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Viimeisimpänä hän osallistui Rio de Janeirossa AVA Galleria & Kuklinski Art -yhteisnäyttelyyn.

Yhtenä perustana Vaarin valinnalle Lahden Seudun Yrittäjänaisten Vuoden yrittäjänaiseksi on Lahden Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtaja Ulla Tenhon mukaan tämän upea uransa taiteilija-yrittäjänä, sekä aktiivinen osallistuminen Lahden Seudun Yrittäjänaisten toimintaan.

Korjattu 16:15: Lisätty viimeiseen kappaleeseen, että Ulla Tenho on Lahden Seudun yrittäjänaisten puheenjohtaja, ei lliiton puheenjohtaja.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi