Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lusissa heräsi huoli palaneen koulun tulevaisuudesta – "Ei huolehdita nyt siitä, vaan pannaan energiat tästä shokista selviämiseen"

Heinolan Lusin koulun toiminta voi jatkua, vaikka koulun vanha osa tuhoutui perjantaina alkaneessa tulipalossa maan tasalle, arvioi kaupungin hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja. Palaneessa koulurakennuksessa oli selvästi alle puolet koulun tiloista.

– Säästyneellä uudella puolella on liikuntasali, keittiö ja useampia luokkahuoneita. Siinä on myös päiväkoti. En usko, että palanutta siipeä rakennetaan, mutta toivon, että mahdumme jäljelle jääneisiin tiloihin. Uskon, että Lusin koulu jatkaa koulutoiminnassa ja kylätoiminnassa.

Lusin kylällä heräsi palon jälkeen huoli vuonna 2002 peruskorjatun ja laajennetun koulun tulevaisuudesta.

– Ei panna energioita nyt siihen, että ruvetaan huolehtimaan koulun tulevaisuudesta vaan siihen, että me kaikki selviämme tästä shokista, Hepo-oja sanoo.

Tiloja siellä on, mutta niiden kunnon varmistaminen ja palaneen osan eristäminen ovat nyt isoimmat jutut. Hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja

Lusin koulun toiminta alkoi vuonna 1882. Palanut koulurakennus oli rakennettu 1930-luvulla.

– Palaneessa osassa oli viitos-kuutosluokka ja opettajainhuone.

Ainakin maanantai ja tiistai evakossa

Lusin koulu sijaitsee noin 15 kilometriä Heinolan keskustasta pohjoiseen. Asukkaita kylällä on noin 500. Lusin koulussa on vajaat 50 oppilasta, kolme opettajaa ja koulunkäyntiavustaja. Kaupunki tiedottaa vanhemmille lauantain aikana, miten koulutyötä jatketaan.

– Wilma-viesti on työn alla. Sisältö tulee olemaan pääpiirteissään se, että maanantaina ja tiistaina oppilaat kokoontuvat koulun pihalle, josta lähtee yhteiskuljetus kirkonkylän koululle. Koulua pidetään kello 13:een saakka, jonka jälkeen mennään yhteiskuljetuksella takaisin Lusin koululle.

Hepo-ojan mukaan monet kyläläiset ovat tiedustelleet, voiko kouluun jo palata.

– Viestimme on, että kouluun palataan sitten, kun siihen annetaan lupa ja se on kaikin puolin turvallista. Tiloja siellä on, mutta niiden kunnon varmistaminen ja palaneen osan eristäminen ovat nyt isoimmat jutut.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi