Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lusin koulun paloa sammutettiin aamuun asti - "Kun palon oletettiin jo sammuneen, rakennus leimahtikin yllättäen liekkeihin toisesta kohtaa"

Heinolan Lusin koulupalon sammutustyöt kestivät aamuyön tunneille. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai Heinolan Lusin koulupalon sammumaan aamuyön tunteina. Uusi osa saatiin suojattua niin, ettei palo levinnyt siihen. Savu- ja vesivahinkoja uusi osa silti kärsi.

- Koulu paloi kivijalkaan asti, kertoo aamulla vuoronsa aloittanut päivystävä palomestari Mika Nevalainen.

Illan ja yön vuorossa ollut palomestari oli Nevalaisen mukaan tullut takaisin paloasemalle kuuden aikaan aamulla. Nyt palopaikalla on yritys hoitamassa jälkivartiointia ja jälkivahinkojen torjuntaa.

Nevalainen kertoo, että palon sammutus oli sujunut muutoin normaalisti, mutta yllätys oli ollut se, että kun palon oletettiin jo sammuneen, tuli leimahtikin uudelleen liekkeihin toisessa kohtaa rakennusta.

Palon syttymispaikasta ja -syystä on Nevalaisen mukaan vasta oletuksia. Jo illalla kerrottiin, että palo sai alkunsa rakennuksen sisätiloista.

Rikosylikonstaapeli Mira Nieminen Hämeen poliisista kertoo, että poliisin tekninen tutkinta on menossa paikalle tänään. Hän ei kommentoi palon syttymispaikkaa tai -syytä vielä.

Heinolan kaupungin tiedotteen mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa vanhan osan luokkahuoneesta ja eteni nopeasti ullakkorakenteisiin.

Jo illalla kerrottiin, että rakennus oli tyhjillään. Niemisen mukaan edelleenkään ei ole syytä epäillä, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii koulun paloa Niemisen mukaan vielä tässä vaiheessa normaalina palonsyyntutkintana.

Palon sammutustöiden aikana osan alueen asukkaiden hanoista tuli ruskeaa vettä. Nevalainen kertoo, että tällainen on mahdollista silloin, kun palokunta käyttää runsaasti vettä.

-Putkista alkaa irrota sakkaa ja ruostetta, mikä värjää veden ruskeaksi. Se on tilapäinen haitta ja yleensä poistuu vettä juoksuttamalla.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi