Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden uusi oluttapahtuma jatkuu tänään

Lahdessa ensimmäistä kertaa järjestettävä Ant Fest -tapahtuma tarjoaa maisteltavaksi kolmisenkymmentä olutta pienpanimoilta tai erikoisoluiden maahantuojilta.

Mika Oksanen, Jenni Danielsson ja Erkki Häme olivat edustamassa oluitaan ja juttelemassa asiakkaiden kanssa. Kuva: Mirja Hussain
Teemu Lahtinen yllättyi, että asiakkaat löysivät baarifestarin heti alkuillasta. Kuva: Mirja Hussain

Lahdessa ensimmäistä kertaa järjestettävä Ant Fest -tapahtuma houkutteli ravintola Tirran täyteen olutharrastajia jo perjantaina alkuillasta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa on tarjolla kolmisenkymmentä olutta pienpanimoilta tai erikoisoluiden maahantuojilta.

– Tämä yllätti meidät kaikki, että väkeä tuli heti alussa. Jonoa oli jo ennen kuin saatiin hanat auki, tapahtuman perustajiin kuuluva Teemu Lahtinen kertoi puoli seitsemältä illalla.

Ant Fest järjestetään myös ravintola Torven puolella, joka ei vielä tapahtuman alkuvaiheessa ollut avoinna. Baarifestarin suosiosta päätellen oluttapahtumalle on ollut Lahdessa tilausta. Kesällä Vesijärven satamassa nautiskellaan pienpanimoiden tuotteita Suuret oluet pienet panimot -tapahtumassa, mutta talvikaudella on hiljaisempaa.

– Messuhallissa oli muutama vuosi sitten Sadonkorjuu-tapahtuma. Oikeastaan Lahdessa ei ole tapahtunut olutrintamalla hirveästi mitään. Pari panimoa on kuollut, Lahtinen.

Baarimiljöössä järjestettävä oluttapahtuma on koko Suomessakin melko uusi asia.

– Olemme vähän pioneeriporukkana katsomassa, mitä tästä tulee.

Tulipyörä on Ant Festin virallinen festariolut. Kuva: Mirja Hussain

"Selkeästi kaivattu"

Myyntipisteen edustalla olutta maistelivat Pien-olutmyymälän kauppias Erkki Häme, Fiskarsin Panimolla työskentelevä Jenni Danielsson ja Donut Island Brewering -panimon Mika Oksanen.

Hämeellä oli lasissaan Brewskin tuplakuivahumaloitua IPAa.

– Ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan. Varsinkin tuplakuivahumaloidut oluet pitää juoda mahdollisimman tuoreina. Festari on loistava paikka päästä maistelemaan, kun voi maistaa vähän kerrassaan.

Kiva olla ravintolafestareilla, jollaisia pidetään tosi harvoin. Mika Oksanen

Kolmikko oli tapahtumassa edustamassa omia tuotteitaan ja juttelemassa asiakkaiden kanssa.

– Yllättävää, että väkeä on näin hyvin tähän aikaan. Tapahtumaa on selkeästi kaivattu, Häme totesi.

– Suosio on kauheasti yllätä, koska täällä ei järjestetä tällaisia tapahtumia samanlaisella tahdilla kuin Helsingissä. Tosi hauskaa, sanoi Danielsson, joka maisteli greipillä maustettua goseolutta.

Oksanen muistutti, että uuden tapahtumasta on mahdollista ostaa alle 5,5 prosentin vahvuisia tuotteita myös mukaan.

– Näyttää oikein mukavalta. Kiva olla ravintolafestareilla, jollaisia pidetään tosi harvoin. Ravintola on aika kompakti. Tila todennäköisesti loppuu kesken.

Joonas Padatsu maisteli vadelmagosea ja Lasse Rossi brittityylistä bitteriä. Kuva: Mirja Hussain

"Hapan ja vadelmainen"

Joonas Padatsulla oli lasissaan Kanavan Panimon vadelmagosea. Kyseessä on olut, joka on maustettu vadelmilla, punaherukoilla, mustikoilla, korianterilla, sitruunalla ja suolalla.

– Tämä on tosi hapan ja vadelmainen, ei mitenkään perinteinen olut. Ei mehua kuitenkaan, tai no ehkä vähän. Olen päättänyt pysyä pienissä annoksissa, että voi maistaa mahdollisimman montaa olutta.

Lue myös: Vahvasta lonkerosta myyntihitti, A-olut jää selvästi toiseksi - näin kansa on suosinut kaupan väkeviä alkoholiuutuuksia
 

Lasse Rossin siemailu Kanavan Panimon Tulipyörä-festariolutta.

– Brittityylinen bitteri, oikein hyvä. Yllätti kyllä, että täällä on näin paljon jengiä jo heti alussa. Toivotaan, että tuotteet riittävät loppuun asti.

Pääsymaksuton Ant Fest jatkuu Tirrassa ja Torvessa perjantaina aamukolmeen. Lauantaina tapahtuma alkaa aamuyhdeksältä ja kestää niin ikään kolmeen asti yöllä. Festivaaleille odotetaan yhteensä jopa tuhatta asiakasta. Tirran ja Torven väliovet pidetään iltaisin auki, joten liikkuminen ravintoloiden välillä on mahdollista sisäkautta.

Ant Farm -olutkollektiivin vetäjä Kari Puttonen on yksi tapahtuman järjestäjistä. Kuva: Mirja Hussain
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Kaipaisitko Lahteen nykyistä enemmän vastaavanlaisia tapahtumia?
Kaipaisitko Lahteen nykyistä enemmän vastaavanlaisia tapahtumia?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi