Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymältä uupuu vielä 5,7 miljoonaa kasvurahaa – keskussairaalan myynti toisi ison potin

Hyvinvointiyhtymä saisi merkittävän myyntivoiton, jos se myisi keskussairaalan ja vuokraisi tilat sitten takaisin. Kuva: Pirjo Kamppila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tulorahoituksessa on vielä noin 5,7 miljoonan euron aukko. Tämä summa niin sanottua kasvurahaa pitäisi löytää kesään mennessä.

Hyvinvointiyhtymän vuoden 2018 talousarvioon sisältyi alunperin yhteensä 15,3 miljoonaa euroa kasvurahaa, joka on määrä etsiä muualta kuin kuntien maksuista. Kasvurahalla on tarkoitus muun muassa parantaa palvelutasoa ja lyhentää jonoja.

Kuntien kanssa käytyjen palvelusopimusneuvottelujen seurauksena kuntien maksuosuudet kasvoivat 7,2 miljoonaa euroa alkuperäiseen talousarvioon verrattuna. Lisäksi hyvinvointiyhtymä saa palvelusetelikokeiluun valtionavustusta reilut 2,4 miljoonaa euroa.

Sairaalan myynnistä iso summa

Hyvinvointiyhtymän hallitus käsitteli kasvurahoituksen tilannetta kokouksessaan maanantaina. Hallitus velvoitti toimitusjohtaja Eetu Salusen toimeenpanemaan omaisuuden tai liiketoiminnan myyntejä puuttuvan kasvurahoituksen saamiseksi kesäkuun valtuustokokoukseen mennessä.

Hallituksen esittelytekstin mukaan merkittävin kasvurahoitusmahdollisuus liittyy Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Myymällä ja vuokraamalla olisi keskussairaalasta saatavissa merkittävä myyntivoitto, joka vähentäisi muuta rahoituksen tarvetta. Keskussairaalan investointiin liittyvät ratkaisut ovat lisäselvityksessä ja niistä odotetaan päätöksiä kesäkuuhun mennessä.

Esityslistan mukaan selvittelyssä on lisäksi kolmen osakkuusyhtiön osakkeiden myynti ja kahden eri liiketoiminnan myynnin arviointi.

Iso rahoituspotti voi olla tulossa, mikäli Päijät-Häme valitaan valinnanvapauskokeilun pilottialueeksi. Yhtymä on hakenut kokeiluun 12,4 miljoonan euron rahoitusta vuosille 2018–2019. Päätöksiä pilottialueista ja rahoituksesta odotetaan huhtikuun loppuun mennessä. Pilottialuekokeilu on ehdollinen sote-uudistuksen lainsäädännön hyväksymiselle.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi