Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Taidelauantai laajenee Lahti Fringe Festival -tapahtumaksi – kansainvälisten esiintyjien kiinnostus yllätti

Lahti Fringe Festival on kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen sekä elinkeinoelämän yhteinen ponnistus. Kuva: Samuli Ikäheimo

Ensimmäinen Lahti Fringe Festival järjestetään Lahdessa 29.8.–1.9.2018. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Lahden kaupunki ja Lahden ammattikorkeakoulu.

Festivaali on osa LAFF-hanketta, jonka mahdollistavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto.

Lue myös: Lahden kaupunginkirjastolle myönnettiin 370 000 euron valtionavustus neljän maakunnan kirjastojen kehittämiseen
 

Taidelauantaihin huipentuva Lahti Fringe Festival esittelee mittavan kirjon eri kulttuurialojen taitajia. Mukaan on jo hakenut kansainvälisiä esiintyjäryhmiä. Paikallisten esiintyjäryhmien ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa.

Perinteisten esiintymistilojen lisäksi haussa on myös poikkeuksellisia esiintymispaikkoja.

Lahden tapahtuma on osa Nordic Fringe Festival (NFN) -verkostoa ja sen helmikuussa päättynyttä kansainvälistä artistihakua. Hakemuksia kansainvälisessä haussa tuli yhteensä 249, joista kaukaisimmat Australiasta ja Argentiinasta.

– Tapahtumamme kiinnostus kansainvälisten esiintyjien keskuudessa yllätti. Hakijoissa on esiintyjäryhmiä aina tanssi- ja teatteriesityksistä visuaalisiin taiteisiin ja stand upiin, iloitsee Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Lahti Fringe Festival on kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen sekä elinkeinoelämän yhteinen ponnistus. Tapahtuman kautta elävöitetään kaupunkia ja erityisesti Lahden keskustaa. Samalla annetaan lahtelaisille yrittäjille ja muille toimijoille mahdollisuus olla mukana luomassa tapahtumatunnelmaa.

– Toivomme, että lahtelaiset yrittäjät ja yhteisöt innostuisivat avaamaan omia tilojaan esiintyjille ja yleisölle sekä tuomaan mukaan tapahtumatarjouksia tai erikoisohjelmaa, rohkaisee Lahden ammattikorkeakoulun tapahtumatuottaja Marjo Leppä.

Kiinnostuneille esiintyjille sekä yrityksille ja yhteisöille järjestetään infotilaisuudet 11. ja 12. huhtikuuta FellmanniCampuksella.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Osallistutko Lahti Fringe Festivalin tapahtumiin?
Osallistutko Lahti Fringe Festivalin tapahtumiin?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi