Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kesätyöseteleiden käyttö laajenee koteihin Lahdessa

Lahdessa jonotettiin kesätyöseteleitä huhtikuussa 2017 Kirkkokatu 21:n sisäpihalla. Kuva: Juha Peurala

Lahdessa kokeillaan mallia, jossa kotitaloudet voisivat työllistää kesätyösetelin saaneita nuoria. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kokeilusta, jossa ulkopuolinen yritys etsii kesätyösetelin saaneille nuorille tulevana kesänä enintään 90 työpaikkaa.

Kokeilun kautta kesätyö voi olla ensimmäistä kertaa myös kotitalouksissa. Esimerkiksi vanhemmat eivät voisi työllistää nuorta kesätyösetelillä suoraan, vaan kotitalouksiin voi työllistyä ainoastaan ulkopuolisen palveluntarjoajan kautta.

Lue myös: Yhtymä sitoutuu aloittamaan toiminnalliset muutokset, jos Lahden maksuosuus uhkaa ylittyä – "Talouden toteumista ei ole tietoja"
 

Kesätyöseteleihin varatusta 90 000 euron määrärahasta enintään 29 700 euroa käytetään palveluntuottajan kanssa tehtävään kokeiluun.

Kesätyöseteleitä jaetaan maaliskuun lopulla kaikkiaan noin 300. Setelin voi saada vuosina 2001–2003 syntynyt lahtelainen nuori. Nuori voi työllistyä setelin avulla joko itse löytämäänsä työpaikkaan tai pilottiyrityksen tarjoamiin paikkoihin. Työn kesto on vähintään kaksi viikkoa. Seteli pienentää työnantajan palkkauskuluja 300 euron verran.

Kokeilusta toivotaan mallia nuorten ympärivuotiselle, keikkaluonteiselle työllistymiselle. Jaosto päätti tilata palveluntuottajalta ympärivuotista palvelua koskevan esiselvityksen.

Uusi yhteistyöfoorumi

Jaosto päätti maanantaina myös asettaa paikallisen yhteistyöfoorumin työllisyystilanteen kohentamiseksi. Foorumissa ovat mukana Hämeen te-toimiston ja ely-keskuksen, hyvinvointiyhtymän, Lahden kaupungin, Salpauksen, Lahden ammattikorkeakoulun, Päijät-Hämeen Yrittäjien, Lahden Yrittäjien, Hämeen kauppakamarin, Lahden Teollisuusseuran, Ladecin, keskeisimpien palkansaajajärjestöjen, nuorisovaltuuston sekä erilaisten yhdistysten edustajat.

Foorumin tavoitteena on kehittää uudenlaisia ratkaisuja työllisyydenhoitoon ja ennakoida tulevia sote- ja maakuntauudistuksia. Pyrkimyksenä on myös huolehtia tiedonvaihdosta ja varmistaa, että sovitut toimenpiteet etenevät. Uusi yhteistyöfoorumi kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi