Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattila alkaa maksaa lukiolaisille 500 euron tukea

Orimattilan kaupunki on suunnitellut lukiolleen kehittämissuunnitelman, johon sisältyy myös 500 euron tuki uusille opiskelijoille syksystä lähtien. Summa voidaan ohjata esimerkiksi oppilaiden käyttöön annettaviin leasing-tietokoneisiin.

Lisäksi lukion markkinointiin satsataan 8 000 euroa kolmen vuoden aikana Tavoitteena on lisätä lukion kiinnostusta peruskoulun päättävien keskuudessa.

Kaupungin yhdeksäsluokkalaisista alle 40 prosenttia valitsee lukion. Kiinnostuksen puute näkyy oppilasmäärässä, joka on nyt 145. Muutama vuosi sitten opiskelijoita oli 200–240. Määrään vaikuttaa myös ikäluokkien vaihtelu. Nyt yläluokilla on paljon oppilaita.

Opettajia on 15.

Yläkoulu ja lukio sijaitsevat vierekkäisissä rakennuksissa, ja niillä on myös yhteiskäyttötiloja. Yläkoulun puolella on sisäilmaongelmia, mutta lukion puolella ei. Lukion tiloja aiotaan kuitenkin kohentaa kymmenillä tuhansilla euroilla. Erkko-lukion koulurakennus on rakennettu vuonna 1951 ja se on peruskorjattu vuonna 1995.

Myös opetussuunnitelma uusitaan. Erkko-lukio on viestintäpainotteinen, mikä houkuttelee vuosittain myös joitain lahtelaisia. Viestintälinjalaiset opiskelevat viisi pakollista mediakurssia, joiden lisäksi on tarjolla valinnaisia kursseja.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi