Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti käyttää etuosto-oikeutta radan varressa, kiinteistökaupan arvo 7,5 miljoonaa

Kuva: Jani Keronen

Lahti on aikeissa tehdä 7,5 miljoonan euron kiinteistökaupan radan varressa Starkin alueella. Maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto päätti tarvittavan investointimäärärahan lisäämisestä kaupungin tämän vuoden budjettiin.

Starkin kiinteistön on omistanut DT Finland, joka myi  alueen ja sillä sijaitsevan kiinteistöt tammikuussa Ferguson Property Finlandille. Alueen pinta-ala on runsaat kuusi hehtaaria. Kauppahinnaksi sovittiin 7,2 miljoonaa euroa.

Kunta voi halutessaan käyttää etuosto-oikeutta maan hankkimiseksi yhdyskuntarakentamista sekä virkistys- ja suojelutarkoituksia varten.

Starkin alueella on vireillä asemakaavan muutos, jossa kaupan kohteena oleva teollisuuskiinteistö ja siihen liittyvä Senaatti Kiinteistöjen omistama kaavoittamaton rautatiealueen osa muutetaan asuinkäyttöön. Kaavamuutoksen käynnisti DT Finland yhdessä Senaatin kanssa. Asuinalueen suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa viihtyvyyteen sekä palveluiden saavutettavuuteen kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä.

Kaupunki perustelee etuosto-oikeuden käyttöä sillä, että kauppakirjassa ei ole mitään mainintaa kaavamuutosprosessista. Asemakaavan muuttaminen edellyttää maanomistajan anomusta ja maankäyttösopimuksen solmimista kaupungin kanssa.

Kaupunginhallituksen pu-heenjohtajan Pekka Komun (sd.) mukaan etuosto-oikeuden käyttämisellä turvattaisiin radanvarren käyttö asuntorakentamiseen.

 Päätöksen etuosto-oikeuden käytöstö tekee kaupunginhallitus. Starkin kiinteistön hankinta rahoitettaisiin pitkäaikaisella lainalla.

Päivitetty kauttaaltaan kello 22.25 valtuuston kokouksen jälkeen.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi