Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kouvolantien urakkakilpailulle jatkoaikaa

Kouvolan puolella tie on raskaan liikenteen vaatimassa kunnossa, mutta Heinolan puolella se on kulunut, kapea, mutkainen ja mäkinen. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan Kouvolantien eli Kantatie 46:n parannustyöt alkavat maastossa keväällä. Urakan kilpailutus on edelleen kesken.

Kaakkois-Suomen ely-keskuksen projektipäällikön Tapani Miettisen mukaan tiesuunnitelmaan tuli vielä viime vaiheessa tarkennuksia, joiden vuoksi urakkakilpailu sai kaksi viikkoa jatkoaikaa. Tarjousten takaraja on nyt 21. maaliskuuta.

13 miljoonan euron hankkeen urakoitsija ratkeaa näillä näkymin huhtikuussa, mutta töitä ei voida aloittaa ennen kuin kuukauden valitusaika on päättynyt. Urakan pitäisi valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä.

Heinolasta Kouvolaan johtava Kantatie 46 on teollisuuden kuljetusten lyhin väylä Keski-Suomesta, esimerkiksi Äänekosken uudelta biotuotetehtaalta, Kymenlaakson satamiin.

Kouvolan puolella tie on raskaan liikenteen vaatimassa kunnossa, mutta Heinolan puolella se on kulunut, kapea, mutkainen ja mäkinen. Talvella tiellä on voimassa 70 kilometrin ­nopeusrajoitus.

Tuleva remontti parantaa tien pohjoista osuutta Nelostieltä Heinolan ja Kouvolan rajalle. Tie rakennetaan osittain uudelle linjalle nykyistä leveämmäksi. Vanhan linjauksen mutkia oiotaan ja mäkiä madalletaan.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi