Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Autoilua halutaan vähentää Vesijärvenkadulla, uutta tilaa ja toimintaa luvassa ehkä jo kesällä

Kuva: Anssi Hietamaa

Lahden Vesijärvenkadusta halutaan luoda entistä elävämpi kauppakatu. Ensimmäisen vaiheen toimenpiteitä on tarkoitus tehdä jo tulevana kesänä.

Vesijärvenkadulle laaditaan parhaillaan ideasuunnitelmaa yhteistyössä asukkaiden ja yrittäjien kanssa. Tavoitteita ja haasteita on käsitelty työpajoissa. Lisäksi keskustan kehittämisyhdistys Lahti City ja Lut Lahti ovat haastatelleet kadun yrittäjiä.

Viiskulmaan, Päijänteenkadun itäpäätyyn on ensimmäisessä vaiheessa tarkoitus rakentaa toiminnallinen aukio. Aluksi aukio voidaan rajat tilapäisjärjestelyin. Tavoitteena on kuitenkin suunnitella ja rakentaa reunakivin rajattu aukio, joka voisi toimia myös mahdollisen Taide- ja muotoilukeskuksen osana.

Aukion toiminnallinen suunnittelu on jo käynnistetty kaupungin nuorisotoimen ja nuorisoyhteisöjen kanssa.

Päijänteenkadun tulevan aukion kohdalla on järjestetty toimintaa ennenkin. Kuva on vuoden 2009 Taidelauantai-tapahtumasta. Kuva: Pertti Louhelainen

Pyöräpysäköintiä voidaan jo nyt parantaa lisäämällä polkupyörien pysäköintiä puiden väleihin Aleksanterinkadun ja Lahdenkadun väliselle osuudelle. Pyöräilyä Vesijärvenkadulla ei kaupungin mukaan voida helpottaa vielä tulevana kesänä. Pyöräilyn ja kävelyn erottaminen ja pysäköinnin helpottaminen ovat kaupungin saamien palautteiden perusteella kuitenkin seuraavat tärkeimmät kehittämiskohteet.

Kaupungin mukaan syksyllä valmistuva, Ranta-Kartanon rakentamiseen liittyvä Lahdenkadun rakennusurakka helpottaa jatkossa pyöräilyn olosuhteita Vesijärvenkadulla. Pohjoisesta etelään suuntautuva liikenne voidaan opastaa Vesijärvenkadun sijasta Lahdenkatua pitkin.

Vesijärvenkadun ensi kesän toimenpide-ehdotus tuli maanantaina nähtäville. Tekninen ja ympäristölautakunta päättää ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta kevään aikana.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi