Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti aikoo kokeilla pikkubussiyhteyttä Lapakistoon – rahastuslaitteita ei vaadita

Lapakiston luonnonsuojelualueella on 23 kilometriä merkittyjä polkuja. Lapakisto-lammen rantaan kulkee esteetön reitti. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupunki on aikeissa järjestää pikkubussiyhteyden Lapakiston luonnonsuojelualueelle kesä-elokuun viikonloppuina. Kyseessä olisi kokeilu, jossa yhdysliikenne kulkisi Ahtialantien ja Lapakiston välillä kesäviikonloppuisin juhannusta lukuun ottamatta.

Lapakistoon on Ahtialantieltä noin viiden kilometrin matka Ohrapääntietä, Siltalantietä ja Ristikankaantietä pitkin. Reitti on kapea ja sorapäällysteinen. Pikkubussi liikennöisi Lapakistoon seitsemän tuntia päivässä. Vuoro voisi kulkea Ohrapääntien risteyksen ja Lapakiston välillä jopa kaksi kertaa tunnissa. Yhteys sovitettaisiin keskustasta Ahtialaan kulkevan linjan 3 aikatauluun.

Yhdysliikenteen kustannusarvio on noin 50 euroa tunnilta ja kesän ajalta noin 4 200 euroa. Jotta kokeiluun saadaan pikkubussi mahdollisimman edullisesti, liikennöitsijältä ei vaadita Waltti-kelpoisia rahastuslaitteita. Tämän vuoksi matkustajia ei rahastettaisi Ahtialantien ja Lapakiston välisellä vuorolla.

Lue myös: Lahden metsissä on suojelubuumi - "Luonnosta saa terveyttä ja hyvinvointia, aistit virittyvät eri tasolle"
 

Matkustajamääriä seurattaisiin laskemalla matkustajat manuaalisesti. Osa matkustajista voisi hyödyntää Ahtialantien ja Lapakiston välistä vuoroa ilman, että he käyttäisivät linjan 3 vaihtoyhteyttä. Tästä aiheutuvat lipputulomenetykset arvioidaan kuitenkin pieniksi. Yhdyslinja Lapakistoon lisäisi linjan 3 käyttöä, mutta lipputuloja on kaupungin mukaan vaikea ennakoida.

230 hehtaarin laajuinen Lapakiston Lahden suurin luonnonsuojelualue. Alueella on 23 kilometriä merkittyjä reittejä.

Lapakistoon kulkevaa julkista liikennettä on selvitetty vihreiden valtuustoryhmän aloitteen pohjalta. Lahden seudun joukkoliikennelautakunta ottaa kokeiluun kantaa 6. maaliskuuta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Oletko käynyt Lapakistossa?
Oletko käynyt Lapakistossa?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi