Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

LSL alentamassa mobiililipun hintaa – käteisen rahan käsittelyä halutaan vähentää

Bussien pysäkki- ja matka-aikoja pyritään nopeuttamaan vähentämällä käteisen rahan käyttöä. Kuva: Maria Sandell

Lahdessa halutaan lisätä mobiililipun käyttöä paikallisliikenteessä. Hinnoittelua aiotaan muuttaa siten, että mobiililipusta tulisi entistä houkuttelevampi vaihtoehto käteisen rahan käytölle.

Mobiililippujen uudet hinnat sijoittuisivat Waltti-kortin arvolippujen sekä kertalippujen väliin. Tähän saakka mobiililipusta on peritty kertalipun hinnan (alin hinta 3,40) lisäksi asiakkaan valitseman maksupalvelun mukainen maksutapalisä.

Uuden maksupalveludirektiivin ja maksupalvelulain muutosten johdosta lisämaksua ei enää saa periä, kun kuluttaja käyttää maksamiseen tavallisimpia pankki- ja luottokortteja.

Mobiililipun hinta riippuisi jatkossakin maksutavasta. Alimman hinnan keskiarvo olisi 2,74 euroa, kun Waltin arvolipun hinta on 2,50.

Lue myös: Bussiliikenne kasvatti suosiotaan Lahdessa - lokakuun sateet ja viileys innostivat käyttämään linja-autoa
 

Suosio kasvanut tasaisesti

Mobiililippu otettiin Lahden seudun liikenteen busseissa käyttöön runsas vuosi sitten. Mobiililippu ostetaan älypuhelimelle ladattavan sovelluksen avulla. Sovellus tukee käytetyimpiä maksutapoja, kuten puhelinlaskun yhteydessä maksettavaa maksua, pankki- ja luottokortteja, MobilePayta ja Svea-maksua.

Viime vuonna LSL:n mobiililippuja ostettiin 22 556 kappaletta. Mobiililippujen suosio on kasvanut tasaisesti niiden käyttöönotosta lähtien.

LSL:n tavoitteena on vähentää käteisen rahan käsittelyä busseissa. Käteisen käyttö ja pankkiautomaattien määrä ovat vähentyneet kaiken aikaa. Mobiililipun avulla bussien pysäkki- ja matka-aikoja pyritään nopeuttamaan. Mobiililippua pidetään myös käteisen käyttöä turvallisempana vaihtoehtona.

Hinnoittelua on tarkoitus muuttaa 30. maaliskuuta alkaen. Lahden seudun joukkoliikennelautakunta käsittelee asiaa 6. maaliskuuta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi