Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa vaaditaan maauimalan aukiolokauden pidentämistä - "Jäähalleja muunnetaan jopa hevosareenoiksi muutamissa päivissä"

Mäkihypyn kesäharjoituskausi rajoittaa Lahden maauimalan aukioloa. Altaan muuttaminen mäkihyppyalustaksi kestää kolme viikkoa. Kuva: Elias Lahtinen

Lahdessa vaaditaan maauimalan aukiolokauden pidentämistä. Asiasta on jätetty kaupungille kuntalaisaloite, jonka takana on 131 henkilöä. Aloitteen vastuuhenkilönä on kokoomuspoliitikko ja sivistyslautakunnan varajäsen Susanna Norja.

Aloitteen allekirjoittajien mielestä maauimalan aukiolokautta olisi pidennettävä tulevasta kesästä alkaen. Maauimala on avattu kesäkuun alussa ja suljettu elokuun puolivälissä.

- Maauimalaa pidetään siis varapaikkana uimahallien ollessa kiinni, vaikka todellisuudessa maauimala on toistaiseksi Lahden ainoa kunnolliset mitat täyttävä uima-allas ja käyttäjäkunnan ykköspaikka, aloitteessa todetaan.

Maauimalan käyttöä rajoittaa mäkihypyn kesäharjoittelukausi. Mäkimontun muuntaminen maauimalasta mäkihyppyalustaksi vie kolmisen viikkoa. Aloitteessa katsotaan, että muutostyön aikataulua olisi mahdollista tiivistää.

- Jäähalleja muunnetaan konserttiareenoiksi ja jopa hevosareenoiksi hiekkoineen kaikkineen ja siitä takaisin normaaliin jääkäyttöön muutamissa päivissä. On varmasti mahdollista löytää maauimalan käyttöaikaa pidentävä ratkaisu, jos vain tahtotilaa löytyy.

Aloite etenee liikunta- ja kulttuurilautakunnan käsiteltäväksi. Lautakunta käsitteli maauimalan käyttökauden pidentämistä koskevaa aloitetta edellisen kerran vuonna 2014. Tuolloin päätettiin vuoteen 2020 ulottuvasta linjauksesta, jonka mukaan maauimala on auki toukokuun viimeiseltä viikolta peruskoulujen kesäloma-ajan päättymiseen saakka.

- En lähde vielä arvailemaan. Päätös lähtee siitä, millaisen kannan lautakunta ottaa, kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist toteaa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi