Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vesilintutaloa, mediataidetta, vesiliukumäkeä... Heinolan kaupunki aikoo investoida keskustaan 3,5 miljoonaa euroa

Hankelistalla on kohteita valaistuksesta terveysliikuntareittiin ja näköalaportaista mediataideteokseen.

Rantapuiston talvi-ilmettä on jo konennettu valoilla. Lisää on luvassa. Kuva: Armi Salonen

Heinolan kaupunki pyrkii lisäämään keskustansa vetovoimaa yhteensä yli 3,5 miljoonan euron kehittämistoimilla, joihin se hakee tukea Hämeen ely-keskukselta Manner-Suomen ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelmasta.

Kaupunginhallitus hyväksyi elinvoimatoimialan valmisteleman hankelistan maanantaina. Listalle on tuen toivossa lisätty myös kohteita, jotka eivät vielä sisälly kaupungin investointiohjelmaan.

Vesilintutalo suurin

Kohteista suurin on noin 800 000 euroa maksava lintutarhan uusi vesilintutalo.

Rahallisesti lähes samaa kokoluokkaa ovat eteläisen sisääntulotien kehittäminen, jonka hinta nousee lähes 670 000 euroon, ja Piestanyn Rantatien maisemointi rantatoreineen, joka maksaa vajaat 600 000 euroa.

Kymen rantamaiseman kohentamiseen tähtäävät myös Jyrängön rautatiesillan valaistus, 90 000 euroa, Rantapuiston rantaviivan ja laiturien valaistus, 60 000 euroa, sekä vierasvenelaiturien korjaus, runsaat 50 000 euroa.

Rantapuisto saa lisäksi Satupuu-nimisen mediataideteoksen, johon on hankelistalla varattu 150 000 euroa.

Listalta löytyy myös monien lasten odottama Kylpylän uimarannan uusi vesiliukumäki, jonka hinnaksi on arvioitu 160 000 euroa.

Kohteista laajin on Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon kaavailtu terveysliikuntareitti, joka koostuu yhdeksästä eri pisteestä. Etappien, polun, penkkien, kylttien, valaistuksen ja nuotiopaikkojen alustava kustannusarvio nousee vähintään 260 000 euroon.

Paviljonginharjun saavutettavuutta on tarkoitus parantaa rakentamalla harjulle Piestanyn Rantatieltä uudet valaistut näköalaportaat ja Harjukadulta nykyistä loivemmat portaat. Yhteensä niille kertyy hintaa vajaat 70 000 euroa.

Jyrängön kävelysilta, Paviljonginharju ja Vesitorninharju saavat uuden valaistuksen ja istutukset, jotka tukevat maksamaan lähes 330 000 euroa.

Sataman ja kesäteatterin alueen palveluja kaupunki kehittää rakentamalla yleisö-wc:n, vajaat 20 000 euroa, uusimalla pysäköintijärjestelyt, 50 000 euroa, ja hankkimalla kesäteatterille uuden katteen, 80 000 euroa.

Torikin saa osansa hankerahoista: Uuden toripalvelurakennuksen hinnaksi on arvioitu vajaat 160 000 euroa.

Osasta kohteita jo kustannusarvio

Monista kohteista on jo laadittu yksityiskohtainen suunnitelma ja kustannusarvio, mutta muut odottavat vielä tarkempaa suunnittelua.

Osittain hankelistan summat ovat vain suuntaa-antavia.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi