Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Perhepuiston uuden linnakkeen hankinta etenee - kaupunki sai kahdeksan tarjousta

Perhepuiston vanha puulinnake purettiin viime keväänä. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupunki on saanut kahdeksan tarjousta Launeen perhepuiston uuden linnakkeen rakentamisesta. Linnamaista leikkivälinettä varten on 240 000 euron varaus kaupungin vihertoimen tämän vuoden työohjelmassa.

- Seuraavaksi tarjouksia aletaan pisteyttää ja sen perusteella tehdään hankintapäätös. Valinta tehdään hinnan ja laatupisteiden perusteella, kunnallistekniikan viherrakennuttaja Markku Silvenius kertoo.

Tarjousasiakirjat tulevat julkisiksi vasta, kun hankintapäätös on tehty. Tarjousten vertailussa on Silveniuksen mukaan iso perkaaminen.

- Vertailussa on käytävä yli sadan sivun paketti läpi. Kriteereinä ovat esimerkiksi leikkivälineen yleinen ilme, turvanormien täyttyminen ja materiaalien kunnossapidettävyys.

Tällaisilla leikkivälineillä toimitusaika on helposti kymmenen viikkoa. Viherrakennuttaja Markku Silvenius

Linnakkeen hankintapäätös on tarkoitus tehdä seuraavan kahden viikon aikana. Työ päästään tilaamaan kahden viikon kuluttua hankintapäätöksestä, jos kukaan tarjoajista ei vie asiaa markkinaoikeuteen.

Lue myös: Lahden leikkipuistot jatkossa ehkä nykyistä suurempia ja monipuolisempia
 

Kaupungin tavoitteena on, että linnake olisi pystyssä viimeistään juhannukseen mennessä.

- Tällaisilla leikkivälineillä toimitusaika on helposti kymmenen viikkoa. Yritämme edetä asiassa mahdollisimman ripeästi, koska rakentamiseen menee oma aikansa.

Perhepuiston aiempi, 1980-luvun lopulla rakennettu puinen linnake purettiin viime keväänä, koska rakennelman todettiin tulleen elinkaarensa päähän. Uusi linnake rakennetaan vanhan paikalle, mutta ilman vesiallasta.

Leikkivälineen hankinnasta järjestettiin tarjouskilpailu jo syksyllä, mutta tuolloin kaupunki päätti keskeyttää hankinnan, koska kisasta jäi pois isoja laitevalmistajia. Keskeyttämisen taustalla oli myös kaupungin rahapula.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi