Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Reseptien uusiminen edelleen hankalaa Lahden terveysasemilla

Lahden kaupungin tietojärjestelmiin pesiytynyt haittaohjelma aiheuttaa yhä ongelmia sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaan. Yhteydet Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja kaupungin tietoverkon välillä on katkaistu haittaohjelman leviämisen estämiseksi. Ne avataan vasta kun yhteys on todettu turvalliseksi.

Katkoksen vuoksi Lahden terveysasemille Nastolaa lukuun ottamatta kohdennettuja sähköisiä reseptien uusimispyyntöjä ei saada hoidettua, vaan ne menevät jonoon. Yli kahdeksan päivää jonossa olleet uusimispyynnöt vanhenevat ja vaativat uuden uusintapyynnön.

Keskiviikkoaamupäivän arvion mukaan satoja reseptien uusimispyyntöjä on vanhentunut, koska niitä ei ole saatu käsiteltyä. Hyvinvointiyhtymän mukaan jo vanhentuneiden reseptien uusimispyyntöjen lisäksi koko ajan pidentyvää jonoa ei todennäköisesti saada purettua tarpeeksi nopeasti, joten reseptejä vanhenee edelleen.

Jos tärkeä ja välttämätön lääke on välittömästi loppumassa, kehottaa hyvinvointiyhtymä olemaan yhteydessä omaan terveysasemaan puhelimitse, henkilökohtaisesti asiointipisteessä tai apteekin kautta. Kiireellisissä tapauksissa resepti voidaan uusia puhelinreseptinä tai asiakas voi saada paperireseptin terveysasemalta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi