Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunginarkkitehti haluaa Aleksin ylittävästä sillasta arkkitehtuurikilpailun - jos silta tehdään

Tätä näyttää Seurahuoneelta Sokokselle menevä ylikulkusilta A1 Arkkitehtien tekemässä havainnekuvassa. Kuva: A1 Arkkitehdit

Lahden kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen ei ota kantaa siihen, millainen silta ehkä pitäisi rakentaa Aleksanterinkadun yli Seurahuoneen ja Sokoksen välille - ja syntyykö silta ylipäätään vai ei. Osuuskauppa Hämeenmaa haluaisi rakentaa sillan, ja tehdä myös Sokoksen kolmanteen kerrokseen hotellihuoneita.

- Jos silta toteutetaan, tässä olisi arkkitehtuurikilpailun paikka - siltaa suunnitellaan sen verran arvokkaaseen kohteeseen, Karvinen-Jussilainen toteaa Radio Voiman haastattelussa.

Hän on toistaiseksi nähnyt vasta lehtikuvia sillan ensimmäisistä havainnekuvista. Hän toteaa suunnitelman muistuttavan 1960-luvulla purettua Aleksanterinkadun ja Vesijärvenkadun risteyksen rautatiesiltaa. Havainnekuvien silta on kuitenkin huomattavasti keveämpi kuin alkuperäinen rautatiesilta.

Lue myös: Haluaisitko istua kahvilla Aleksin yllä? Hämeenmaa raotti suunnitelmiaan Lahden keskustassa - ylikulkusillan esikuva tulee läheltä

Kokonaiskuva merkitsee

Hämeenmaan ehdottama silta tulisi Lahden Seurahuoneen naapurikiinteistön ja Sokosen välille. Anne Karvinen-Jussilainen pitää tätä ratkaisua parempana kuin sillan alkamista Seurahuoneen seinästä.

- Vanhan Seurahuoneen rakennus on rakennustaiteellisesti ja arkkitehtonisesti tosi hieno, ja rakennuksen julkisivu on juuri laitettu kuntoonkin. Myös naapurikiinteistö on arvorakennuksia, mutta sen julkisivu kestäisi ehkä enemmän muutoksia.

Mahdollisen ylikulkusillan suunnittelussa pitää Karvinen-Jussilaisen mukaan katsoa Aleksanterinkadun kokonaiskuvaa. Silta muuttaisi sen, joten kokonaiskuvaa pitäisi miettiä ja katsoa muutenkin eri puolilta ja suunnilta.

- Katutilan kaukonäkymän katkaiseva rakenne vaikuttaa aikaa paljon. On tietysti kysymys siitä, onko katkaisu tässä vai jossakin muussa kohdassa, ja onko katkaisuja ehkä useampia.

Kuuntele tästä Anne Karvinen-Jussilaisen haastattelu Radio Voimassa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Matti Eve
matti.eve@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi