Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeenkosken terveyspalvelut siirtyvät Attendolle - henkilöstö siirtyy liikkeen luovutuksella

Hämeenkosken terveysaseman palveluita halutaan säilyttää.

Hollola myy Hämeenkosken terveysaseman, vanhan vanhainkodin ja vanhan kunnantalon Attendolle. Hämeenkoskella sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö Koivukoto myydään Suomen Hoiva ja Asunto oy:lle, mutta se vuokraa tilat eteenpäin Attendolle. Koivukodon henkilökunta siirtyy Attendolle liikkeen luovutuksella.

Nykyisten asukkaiden arkeen tai asumiskustannuksiin muutos ei vaikuta. Koivukotoa ei voitu myydä Attendolle suoraan, koska se on ARA-rahoitteinen. Suomen Hoiva ja Asunto on ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen yhtiö, jolle kiinteistö voitiin myydä.

Terveysaseman osalta Attendo vuokraa tiloja edelleen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle. Hyvinvointiyhtymä on kuitenkin linjannut, että Hämeenkoskelle ei jää toimipistettä. Attendo on tarvittaessa valmis jatkamaan terveyspalveluiden tuottamista terveysasemalla, jos hyvinvointiyhtymä lähtee. On arvioitu, että Hämeenkosken asiakaspohja riittäisi työllistämään yhden lääkärin.

Käytöstä jo poistettu vanha vanhainkoti puretaan, mutta vanhan kunnantalon osalta selvitellään vielä erilaisia vaihtoehtoja rakennuksen tulevaisuuden suhteen.

Hollola myi viime vuoden lopussa Attendolle myös Hollolan nykyisen terveysaseman ja Vesikansan terveysaseman. Kun Hollolan rakentama uusi terveysasema valmistuu, Attendo rakentaa nykyisen terveysaseman tilalle seniorikorttelin.

Kunnanhallitus käsittelee kiinteistökauppoja maanantaina.

Lue myös: Hollola myymässä terveysasemat Attendolle - keskustaan luvassa isoja muutoksia
 
Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi