Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Mukkulassa avautuu viikonloppukahvila - myyntiin myös uutta Mukkula-kahvia

Kuva: Pertti Louhelainen

Painovoima Bites avaa Cafe Caribian kanssa viikonlopuiksi kahvilan Lahden Mukkulaan. Talvikauden avajaisia vietetään tänä viikonloppuna osana Lasten talvikarnevaaleja. Kahvilaan toivotaan muun muassa alueen asukkaita ja lapsiperheitä.

Painovoima Bites on tullut tutuksi Mukkulan rannassa kesäaikaan, mutta nyt kahvila alkaa toimia myös talviaikaan. Tavoitteena on tuoda jokaiselle viikonlopulle tarjolle jotakin hieman erilaista. Liikkeelle lähdetään perustuotteiden, kuten muun muassa kuuman kaakaon ja laskiaispullien, voimin. Nyt toivotaan vielä pakkasia, jotta kahvilan edessä oleva luistelukenttä jäätyy uudelleen.

Kahvilaan on saatu myyntiin paikallisten yrittäjien yhteistyönä viime keskiviikkona syntynyt paikallisen Kahiwa-paahtimon valmistama Mukkula-kahvi.

Lue myös: Cafe Caribiassa tarjolla heinäsirkkoja tacoissa ja piirakoissa - "Voivat näyttää kauheilta, mutta maku on tosi hyvä"
 

Kahvila on avoinna lauantaista sunnuntaihin kello 11-17 sekä tapahtumien mukaan. Jos kävijöitä riittää ja suosio kasvaa, aukioloaikoja laajennetaan kesää kohti.

Bites kertoo tarjoavansa viikonloppukahvilassa makupaloja yhteisön tuotteista ja palveluista. Kahvilatoiminnalla kerätään varoja Painovoima ry:n toiminnan tukemiseen ja kehittämiseen. Painovoima Bites on yksi Päijät-Hämeen liiton tukeman Väristämö-hankkeen myötä syntynyt kokonaisuus. Nyt Painovoima ry yhdistää muun muassa Sammonkatu 8:n kiinteistössä toimivia taiteen tekijöitä ja kokoaa luovien alojen toimijoita samaan verkostoon.

Lue myös: Lahtelainen Joonas ostaa kahvin kenialaiselta Jobilta: "Suorakauppa mahdollistaa eettisyyden ja laadun"
 

Painovoima Bites haluaa lisätä Mukkulan rannan palveluja yhteistyössä Mukkulan Kartanon kanssa. Painovoima ry järjesti syksyllä kokeiluna muun muassa saunatapahtumia kartanon saunatiloissa. Keväällä kokeillaan erilaisia perhetapahtumia ja esimerkiksi makkaranpaistoa pilkkimisen lomassa. Kahvilassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia.

Mukkulan viikonloppukahvila on 27.-28.1. avoinna kello 11-17 osana Lasten talvikarnevaaleja.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi