Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kariston koulun kastuneet lisätilat ehkä kohta käyttöön, terveellisyyden varmistamisesta sovintoneuvotteluja - eskarilaiset väliaikaistiloihin

Kuva: Armi Salonen

Lahden kaupunki ja Cramo Adapteo ovat saaneet aikaan neuvottelutuloksen, jonka seurauksena Kariston koulun ja päiväkodin lisätilat saataneen käyttöön melko pian. Tavoitteena on, että toiminta pääsee alkamaan lisätiloissa viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.

Tilojen piti valmistua jo viime syyskuussa, mutta suunnitelmat muuttuivat täysin, kun rakennustyömaalla sattui elokuussa vesivahinko. Kastuneiden rakenteiden kuivaus ja muut korjaustoimet ovat vaatineet sen jälkeen paljon aikaa.

Kariston koululaiset ja päiväkodin väki ovat joutuneet toimimaan pitkään liian ahtaissa tiloissa lapsimäärään verrattuna. Nyt on kuitenkin tekeillä sopimus, että Kariston päiväkodin kaksi eskariryhmää - 40 lasta opettajineen - siirtyisi helmikuun alusta alkaen läheiseltä Touhulan päiväkodilta vuokrattaviin tiloihin. Kariston eskarilaiset tulisivat takaisin kaupungin tiloihin viimeistään koulujen kesälomien ajaksi, ja yksityinen Touhulan päiväkoti voisi palata taas normaaliin toimintaan.

Kevätkaudella eskarilaiset ruokailevat edelleen omissa päiväkotitiloissaan, mutta aamu- ja välipalat tarjotaan väliaikaistiloissa.

Urakan takuuaika pitenee

Toimitilajohtaja Mauri Koistinen Lahden Tilakeskuksesta kertoo, että kaupungin ja Cramo Adapteon neuvotteluissa on ollut keskeistä varmistua siitä, että vesivahingosta kärsineet tilat ovat nyt terveelliset.

- Tästä merkittävimpänä vakuutena on, että urakan takuuaika pidennetään viisivuotiseksi tavanomaisen kaksivuotisen sijaan.

Maanantaina kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaosto päätyi puoltamaan etenemistä lisätilojen vastaanottoon. Lahden rakennusvalvonta on jo aiemmin aloittanut lisärakennuksen loppukatselmuksen. Se on kuitenkin nyt keskeytyksissä lisäselvitysten saamista varten. Rakennusvalvonta edellyttää muun muassa rakennusterveysasiantuntijan nimeämistä arvioimaan tilojen terveydellisiä oloja.

Mauri Koistinen toteaa, että sovintosopimuksen voimaantulolle on asetettu sekä kaupungille että Cramo Adapteolle ehdot, joiden on täytyttävä maaliskuun loppuun mennessä. Hänen mukaansa sovintosopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lisärakennus voidaan ottaa vastaan sillä edellytyksellä, että sille on rakennusvalvonnan käyttöönottolupa sekä Lahden Tilakeskuksen hyväksymä vastaanottotarkastus.

Kariston peruskoulu on 1. - 6. luokkien alakoulu. Oppilaita on 400 ja opetushenkilöstöä 25. Kariston päiväkodissa lapsia on päivähoidossa ja esiopetuksessa yhteensä 165 ja henkilöstöä 23.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi