Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ikäihmisten kaupunginosakerhot käynnistyivät

Kaupunginosakerhot ovat olleet synnyttämässä syviä ystävyyssuhteita. Kaveriporukoissa lenkkeillään tai autetaan toista vaikka kaupassa käyden. Kuvan porukka kerhoilee Huovilankadulla. Kuva: Katja Luoma

Maksuttomat ikäihmisten kerhot kokoontuvat eri puolilla Lahtea. Toimintaa järjestetään talojen kerhotiloissa ja muissa helposti saavutettavissa paikoissa, jotta myös huonompikuntoisilla ikäihmisillä on mahdollisuus tulla mukaan. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon siellä käyvien ihmisten omat toiveet.

Kerhoja järjestetään Mukkulassa, Asemantaustassa, keskustan alueella, Kiveriössä, Saksalassa ja Keijupuistossa. Lisäksi käydään äijälenkillä, pelataan bingoa ja tehdään kädentaitoja.

Esimerkiksi Kivikadulla on kerho torstaina 25. tammikuuta kello 14 - 15.30. Seuraava äijälenkki lähtee 9. helmikuuta kello 9 osoitteesta Hirsimetsäntie 64.

Toiminta on maksutonta, mutta kahvimaksu on euron kerhokertaa kohden.

Kerhot ovat osa STEA:n rahoittamaa Kiinni Elämässä-hanketta. Hanke kuuluu valtakunnalliseen alueellista ikäihmisten osallisuutta ja osallistumisen mahdollisuuksia edistävää Iloa Arkeen -pysäkkiketjuun. Kerhotoiminnan tavoitteena on tukea vielä kotona asuvien ikäihmisten elämää, tarjota heille mielekästä tekemistä ja ryhmä, johon kuulua.

Oman kerhon kokoontumisten lisäksi hankkeessa järjestetään retkiä ja tapahtumia, joiden kautta ikäihmisillä on mahdollisuus virkistyä eri paikoissa sekä saada ystäviä yli kaupunginosarajojen.

Kaupunginosakerhojen aikataulut löytyvät verkosta täältä.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi