Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti-lackathonissa muotoillaan kaupungin strategiaa - osallistujille leffalippuja

Miten nuoret saadaan jäämään Lahteen? Miten asukkaiden tulisi puhua Lahdesta? Työpajoissa pohditaan esimerkiksi brändiä.

Lahti-lackathonin työpajoissa on tavoitteena saada opiskelijoiden ideat ja asukkaiden arkipäivän kokemukset kohtaamaan. Kuva: Katja Luoma

Lahti pyytää ihmisiä mukaan kaupungin kehittämiseen. Ryhmätyömuotoinen ideointi järjestetään noin kuuden tunnin mittaisena Lahti lackathon -tapahtumana Malski Areenalla lauantaina 3. helmikuuta.

Lackathon juontaa nimensä hackathonista. Sillä tarkoitetaan tilaisuutta, jossa ihmiset johdetusti luovat yhdessä kehittämisideoita ja ratkaisuja ennalta määritettyihin ongelmiin. Hackathon-termiä on usein käytetty eritoten tietokone-ohjelmistojen kehittämisessä, ja sana tuleekin hack ja marathon sanojen yhdistelmästä.

Lahdessa ideointiin johdattelee Aleksi Neuvonen yhteiskunnallisiin ongelmiin keskittyneestä yrityksestä, ajatushautomo Demos Helsingistä. Neuvonen alustaa kaupungin suurimpien muutoshaasteiden ratkaisun uusista mahdollisuuksista. Ryhmätyöskentelyn aiheena on kaupunkikeskustan vetovoiman kehittäminen.

Toisen alustuksen pitää lounastauon jälkeen Niko Herlin Great Minds -yhtiöstä. Yritys on keskittynyt muun muassa yritysvalmennukseen ja strategioiden kehittämiseen. Ryhmässä ihmiset pääsevät suunnittelemaan sitä, miten Lahti muuntuu innovaatiokaupungiksi, jossa asukkaiden ja yritysten ideoita osataan ruokkia ja hyödyntää vielä paljon nykyistä paremmin.

Lackathon on kaksiosainen. Perjantain kutsupohjaiseen työpajaan osallistuu opiskelijoita. Lauantain ideointipajoihin toivotaan kuntalaisia.

- Mukaan toivotaan eri-ikäisiä asukkaita, joilla on erilaista elämänkokemusta. Opiskelijoita on kutsuttu aivan erikseen ainejärjestöjen kautta, kaupungin ympäristöjohtaja Saara Vauramo sanoo.

Osallistujille kiitoksena lahjat

Ryhmäpohdintojen taustamateriaaleina ovat myös lahtelaisille yrittäjille tehdyt haastattelut vuoden 2017 lopussa sekä kaupunkilaisille tehdyt kyselyt Lahden joulukylän avajaisissa.

- Lackathon on opiskelija- ja asukastapahtuma, jonka toivotaan tuottavan uusia ratkaisuja kaupungin strategian valmisteluun. Työpajassa annetaan muutama kaupungin keskeinen muutoshaaste, johon lähdetään etsimään ihan uusia ratkaisuja. Työpajassa etsitään muun muassa keskustan vetovoimaan uudenlaisia tekijöitä, joita ei ole tunnistettu aiemmin, Vauramo kertoo.

Lahden strategian päivitys tuotaneen päätöksentekoon valtuustoon 16. huhtikuuta.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua 24. tammikuuta mennessä täällä. Hakemuksessa tulee perustella syy mukaan hakeutumiselle ja kertoa ammatti- tai koulutustausta. Osallistujat saavat aamukahvien ja lounaan lisäksi tuotelahjakassin, joka sisältää muun muassa leffalipun. Työpajat toteuttaa Suomen Muotoilusäätiö.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi