Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Joutsassa upouudet hoivakodit ovat toistaiseksi tyhjillään

Attendon hoivakoti Erkinpuisto valmistui Joutsan keskustaan viime vuonna. Hoivakodin avajaisiin marraskuun alussa saapui 350 ihmistä, mutta uusia asukkaita hoivakotiin ei ole vielä toistaiseksi muuttanut. Johtaja Päivi Riutta odottaa ensimmäisten asukkaiden saapuvan kevään aikana. Kuva: Anna Onali-Ovaska

Joutsassa on meneillään hoivakotien rakennusaalto. Muutaman kuukauden sisällä paikkakunnalle on valmistunut kaksi upouutta hoivakotia, joissa on yhteensä 61 asukaspaikkaa. Attendon hoivakodin avajaiset olivat marraskuussa, Esperin palvelutalo avataan ensi torstaina. Kuluneella viikolla rakennusbuumi sai ankaraa kritiikkiä valtiovallalta.

- Ryhmäkoti on hoivaratkaisu, ei asumisvaihtoehto. Ryhmäkotien rakentamisen aika on ohi, jyrähti Tuija Koivisto maanantaina yleisötilaisuudessa palvelukeskus Jousessa.

Koivisto työskentelee muutosagenttina hallituksen kärkihankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää kotihoitoa ja omaishoitoa. Tänä vuonna päättyvässä hankkeessa laaditaan sitovat ohjeet, joiden pohjalta tulevien maakuntien täytyy suunnitella sote-ratkaisunsa.

Koiviston mukaan Joutsaan tarvitaan tulevaisuudessa noin 60 tehostetun palveluasumisen paikkaa. Tällä hetkellä kunnalla on omat ja ostopalvelupaikat yhteenlaskettuna noin 90 hoivapaikkaa. Kun tähän lisätään Attendon ja Esperin paikat, paikkamäärä kohoaa noin 140:een. Jos valtiovaltaa on uskominen, kyse on reilusta ylitarjonnasta.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi