Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Suomen 50 parasta ravintolaa valittiin - listalle pääsi mukaan yksi ravintola Lahdestakin

Lahtelainen ravintola Roux sijoittui äänestyksessä sijalle 43. Kuva: Katja Luoma

Helsinkiläinen Grön valittiin vuoden parhaaksi ravintolaksi Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestyksessä. Maanantaina julkistetun kisan tulos perustui alan ammattilaisten äänestykseen.

50 parhaan ravintolan joukkoon nousi vain yksi ravintola Päijät-Hämeestä, lahtelainen ravintola Roux. Se sijoittui äänestyksessä sijalle 43.

Kisassa kakkoseksi sijoittui helsinkiläinen Olo ja kolmanneksi helsinkiläinen BasBas.

Kymmenen parhaimman ravintolan lista on muutenkin hyvin pääkaupunkivoittoinen - vain yksi ravintola pääkaupungin ulkopuolelta, turkulainen Kaskis, ylsi 10 parhaimman ravintolan joukkoon. Kaikkiaan listan ravintoloista lähes puolet eli 24 on kuitenkin Helsingin ulkopuolelta.

"Kehtaa viedä vaativat gastronomit"

Helsinkiläistä Grön-ravintolaa luotsaa keittiöpäällikkö Toni Kostian. Hänen ravintolansa on tiedotteen mukaan brutaalin bistron käsitteen ytimessä. Brutaali bistro tarkoittaa niukkuuden muuttumista tyylilajiksi. Kalusteilla ei koreilla ja aterimet ovat kierrätettyjä, mutta ruoan parhaasta mahdollisesta mausta ei tingitä. Grönin arvostuksesta kertoo myös, että se palkittiin samassa kilpailussa lisäksi Paras ruoka -erikoismaininnalla.

Lue myös: Kansainväliset ruokabloggarit tutustuvat Lahden seutuun - "Luontaiset maut tulevat esiin, kun mausteita ei käytetä paljon"
 

Ravintola Roux'sta äänestäjät totesivat ainakin näin: "Vaalein sävyin syleilevä sali, huolehtiva henkilökunta ja kauniit annokset tekevät hyvää koko kaupungille." "Tänne kehtaa viedä vaativat gastronomit myös pääkaupungista."

Listan ja äänestyksen toteutti ravintola- ja hotellialojen media Viisi Tähteä yhdessä Food Camp Finlandin kanssa.

Näkemyksensä kisassa antoivat antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä muun muassa ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

Suomen 50 parasta ravintolaa -listaus julkistettiin edellisen kerran kuusi vuotta sitten.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi