Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Katso kartasta, mistä löytyvät Päijät-Hämeen latureitit eritasoisille hiihtäjille

Hollolalainen Heikki Rajanummi etsii hiihdettäväksi helppoja maastoja, hyväkuntoisia latuja. Perjantaina hän ajoi autolla Sykekadulle, jonka varresta pääsee Tapanilan perhelenkille. Kuva: Mirja Hussain

Oletko jo kolunnut lähiladut tai oletko aloittelija, etkä tiedä miltä ladulta aloittaisit? Latuvastaavat eri puolilta Päijät-Hämettä kertovat, mitkä reitit ajetaan kuntoon aina ensimmäisenä.

Kartalta löytyy reittejä aloittelijalle, harrastajalle ja vaativalle hiihtäjälle, jotka ovat auki lumitilanteen niin salliessa.

Lahti

Urheilukeskus on ykkönen. Muuten ajetaan pääsääntöisesti valaistut reitit ensin.

Liikuntapaikkamestari Arto Manninen

Hollola

Ensin tehdään Heinsuon 2,5 kilometrin lenkki. Sitten Vesilinja-Työtjärvi väli. Samalla saatetaan ajaa Varrassuon lenkki, kun maat ovat jäässä ja riittävästi lunta.

Seuraavaksi ajetaan Keskikankaan tunnelille.

Varikkotyönjohtaja Esa Auranen ja liikuntapaikkojen hoitaja Jukka Lehtinen

Heinola

Normaalisti aukaistaan ensin Ravirata koululaisille, sitten Ilvesreitti ja myöhemmin Tähtihovi. Hiihtokilpailut tai tapahtumat saattavat muuttaa ajojärjestystä.

Liikuntapaikkamestari Jorma Hakulinen

Vierumäellä ajetaan ensin kaikki valaistut ladut, sen jälkeen Mustanlammen-reitti ja sitten loput opiston ladut.

Liikuntapaikkapäällikkö Teppo Arifullen

Orimattila

Ladut ajetaan seuraavassa järjestyksessä: Urheilukenttä ja sen maasto, Ämmäntöyräs, Latumaja ja peltoladut sekä niiden jälkeen puistojen ja pienempien koulujen ladut.

Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Teemu Mäkipaakkanen

Asikkala

Aurinkovuoren valaistu reitti kuuluu ensimmäiseen hoitoluokkaan. Anianpellon koulun ja Kanavapuiston latu toiseen hoitoluokkaan.

Teemme mahdollisuuksien mukaan talvisin latuja niin Vesijärvelle ja Päijänteelle, ne ovat kolmatta hoitoluokkaa. Myös retkiluistelureitit kuuluvat tähän kategoriaan.

Hyvinvointijohtaja Matti Kettunen

Kärkölä

Ampumaradan reitit tehdään ensin. Sitten tulee Kukonmäki, jossa on yläaste vieressä. Kirkonmäen latu on periaatteessa kolmantena.

Lasse Lahdelma Kärkölän Kisa-Veikoista

Padasjoki

Ensimmäisenä hoidetaan Kullasvuoren latureitit, seuraavaksi Päijänteen jäällä olevat ladut, jos jäätilanne sallii. Sitten vuorossa ovat Saksalan reitti, Kirkkolammen reitti ja Perhereitti.

Vapaa-aikavastaava Pauliina Koskela

Sysmä

Kunta ylläpitää latuja Ohrasaaren ulkoilualueella kirkonkylän kupeessa. Arkipäivinä ladut hoidetaan siten, että ne ovat hiihtokunnossa kello 8.30, kun koulu alkaa. Viikonloppuhoitoa tehdään säätilanteen mukaan. Jos viikonloppuna sataa lunta, ladut ajetaan auki myös silloin. Sivukylille pyritään tekemään latuja lumitilanteen mukaan.

Nuoriso- ja liikuntapäällikkö Tuija Pessa

Hartola

Yleensä Sorikselle (Harjun reiteille) saadaan ladut vähän aikaisemmin kuin Golfille, koska siellä on paremmat latupohjat. Muuten niitä hoidetaan samalla tavalla. Sitten on vielä kelien salliessa tehty moottorikelkalla latuja koululle ja jäälle.

Toimistorakennusmestari Markku Tuukkanen

Teemu Leppänen
teemu.leppanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi