Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Kansantalo siirtyy työväenyhdistykseltä säätiön omistukseen

Kansantalo on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, ja sen ulkoasu ja sisätilat on pidettävä jatkossakin nykyasussaan. Kuva: ESS / Maiju Saari

Kansantalo siirtyy Lahdessa uudelle omistajalle. Lahden sos.dem. työväenyhdistys on päättänyt perustaa Vaahterasäätiön ja siirtää yli 60-vuotiaan talon sen omistukseen.

Kansantalo on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, ja sen ulkoasu ja sisätilat on pidettävä jatkossakin nykyasussaan. Rakennuksen ylläpito on ollut työväenyhdistykselle koko ajan iso haaste, ja yhdistyksen mukaan nyt toteutettavalla järjestelyllä halutaan varmistaa taloudelliset ja toiminnalliset resurssit vaativan kohteen pitämiseksi arvoisessaan kunnossa.

Kun omistus ja kunnossapitovastuu siirtyy säätiölle, työväenyhdistykselle vapautuu resursseja järjestötoimintaan ja kunnallispolitiikkaan.

Vuonna 1957 valmistunutta Kansantaloa on laajennettu ja peruskorjattu useaan kertaan. Viimeisin peruskorjaus valmistui 2006.

Pääosa talon tiloista on vuokrattu Lahden kaupungin kulttuuritoimelle. Toinen iso vuokralainen on Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen elokuvateatteri Kino Iiris.

Vaahterasäätiön hallituksen puheenjohtajaksi valittiin 3. tammikuussa pidetyssä järjestäytymiskokouksessa Timo Ahonen ja varapuheenjohtajaksi Inga-Maija Hyppölä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi