Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Salpaus löysi korvaajan HL-Rakentajille - Vipusenkadun rakennusurakka käynnistyy uudelleen, mutta myöhästyy pari kuukautta

Salpauksen historian suurin rakennusurakka myöhästyy HL-Rakentajien konkurssin vuoksi. Budjetti pitää, vaikka urakka myöhästyy, Salpauksesta arvioidaan.

Vipusenkadun rakennusurakka käynnistettiin uudelleen maanantaina. Konkurssiin ajautuneelta HL-Rakentajilta kesken jäänyt urakka on nyt Rakennusliike Timo Salmisen johdettavana. Kuva: Viena Kytöjoki

Koulutuskeskus Salpaus on tehnyt sopimuksen uuden urakoitsijan kanssa Lahden Vipusenkadun rakennusurakan loppuun saattamiseksi. Hollolalaiselta HL-Rakentajilta kesken jääneen urakan johtaa loppuun Salpauksen puitesopimusurakoitsija Rakennusliike Timo Salminen. Työt Vipusenkadulla alkoivat uudelleen maanantaina.

Uuden urakoitsijan etsiminen tuli ajankohtaiseksi joulukuussa, kun taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut HL-Rakentajat ei kyennyt suoriutumaan velvoitteistaan. Salpaus tiedotti joulun alla purkaneensa urakkasopimuksen ja keskeyttäneensä työt. HL-Rakentajat on sittemmin hakeutunut konkurssiin.

Salpauksen teknisen palvelun päällikkö Hannu Toivosen mukaan on todennäköistä, että valmista tulee vasta maaliskuussa, vaikka alun perin valmista piti olla jo tammikuun loppuun mennessä.Timo Salmisen mukaan maaliskuun loppuun mennessä suurin osa töistä on mahdollista saada valmiiksi, vaikka viimeistelyjä esimerkiksi pihan osalta joudutaan tekemään lumien sulettua myöhemmin keväällä.

- Piha-alueen töistä tehdään aikataulutus varmasti myöhemmin erikseen, Salminen sanoo.

Uusimman kustannusarvion mukaan näyttäisi siltä, että rahat riittävät loppuun saakka. Koulutuskeskus Salpauksen teknisen palvelun päällikkö Hannu Toivonen

Salminen ei ota paineita, vaikka urakan päävastuu lankeaakin hänen yritykselleen kesken kaiken.

- Omalta osaltanihan tämä on hyvinkin helppo juttu.

Syyskuussa 2016 alkaneen hankkeen kokonaiskustannusarvio on 18,6 miljoonaa euroa, josta HL-Rakentajien osuus oli 5,7 miljoonaa euroa. Kyse on Salpauksen historian suurimmasta rakennustyöstä. Loppusuoralla oleva urakka valmistunee budjetoidusti.

- Urakasta on maksamatta noin 1,6 miljoonaa euroa. Uusimman kustannusarvion mukaan näyttäisi siltä, että rahat riittävät loppuun saakka, mutta ei sitä voi vielä vannoa, koska neuvottelut aliurakoitsijoiden kanssa ovat kesken, Toivonen sanoo.

Salmisen rakennusliike vastaa käytännössä niistä työmaapalveluista ja aputöistä, jotka kuuluivat alun perin HL-Rakentajille.

Salpaus neuvottelee lisäksi HL-Rakentajien aliurakoitsijoiden kanssa töiden jatkamisesta.

- Sen lisäksi rakennuttajakonsultti Swecolle on annettu joitain lisätehtäviä, Salpauksen Toivonen kertoo.

Aiemmin HL-Rakentajien palveluksessa ollut henkilökunta jatkaa työmaalla - nyt uuden työnantajan palveluksessa.

Pääurakoitsija Salmisen mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että samat rakennusmestarit ja työntekijät jatkavat työmaalla.

- Helpottaa valtavasti urakan jatkamista. He tietävät tarkasti, mikä tilanne on nyt ja mitä pitää tehdä. Samat miehet jatkavat siitä, mihin ennen joulua jäivät.

HL-Rakentajilta kesken jääneeseen A1-rakennukseen on rakenteilla ruokala ja monitoimitila sekä muita tukitiloja.

Urakan toinen osa, eli teknologia-alan uusi työsalirakennus vastaanotettiin joulun alla. Rakennuksen käyttö pääsee alkamaan suunnitellusti tammikuun aikana.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi