Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahti-aiheisia matkamuistoja haluttaisiin lisää myyntiin - tämä on ylivoimaisesti suosituin tuote

Radiomastot on ikuistettu moniin Lahti-matkamuistoihin. Suosittuja kuva-aiheita ovat myös hyppyrimäet ja matkustajasatama. Kuva: Pertti Louhelainen

Lahti-matkamuistoilla riittää kysyntää. Moni turisti hakee matkaltaan etenkin sellaisia tuotteita, joissa lukee "Lahti". Myös paikalliset ostavat näitä tuotteita tuliaisiksi ja itselleen.

Useat kaupat ottaisivat matkamuistoja myyntiin enemmänkin, jos tarjolla vain olisi lisää erilaisia tuotteita. Matkailijat kyselevät nykyistä laajempaa valikoimaa, vaikka tiettyjä tuotteita ei nimetäkään.

- Vielä enemmän kaivataan Lahti-tavaraa. Finland-tuotteet eivät myy niinkään. Ottaisimme myyntiin esimerkiksi paitoja, tosin tilaa on rajallisesti, kertoo asiakaspalvelija Mari Lindgren Hiihtomuseolta.

Sataman käsityökauppa Ulpukka myy Lahti-nimikoituja katajaisia magneetteja ja omenapuisia voiveitsiä, jotka ovat osuuskunnan jäsenen tekemiä. Myynnissä on myös valokuva- ja akvarellipostikortteja.

- Omia tuotteita ideoitiin MM-kisoihin. Kannattaisi olla enemmänkin, mutta haluamme, että ne ovat kotimaisia. Se vaikuttaa valikoimaan, kertoo Ulpukka-osuuskunnan jäsen Päivi Vallin.

Käsityökauppa Ulpukassa myydään Lahti-teemalla omenapuisia voiveitsiä, katajaisia jääkaappimagneetteja ja muun muassa akvarellipostikortteja. Kuva: Päivi Vallin

Ulpukan ylivoimaisesti suosituin Lahti-tuote on muotoilija Marianne Valolan Lahti-heijastin, jota alettiin valmistaa vuonna 2015. Sen suosio näkyy muuallakin: Lahden historiallisessa museossa heijastin on tällä hetkellä loppuunmyyty.

- Museokaupassa suosittuja ovat myös mustavalkoiset nostalgia-postikortit nähtävyyksistä ja Lahti-magneetit, kertoo asiakaspalvelija Tapani Kilpiö.

Historiallisen museon kaupasta löytyy lisäksi Lahti-aiheisia huiveja, pipoja, mikrokuituliinoja, avaimenperiä, taskupeilejä ja lumisadekuutioita hyppyrimäkikuvalla. Painotus on paikallishistorian kirjoissa.

Marianne Valolan suunnittelemia Lahti-heijastimia.

Seinäkellot myytiin heti

Pro Puu -gallerian myymälässä oli viime vuonna kokeiluerä puisia seinäkelloja Lahti-figuurein. Se myytiin saman tien.

- Menekkiä olisi enemmänkin, mutta tekijöitä ei niin vain ole, sanoo Pro Puu -yhdistyksen sihteeri Hanna Gröndahl.

Puutuotteisiin keskittyvässä myymälässä on tarjolla myös Lahti-solmukkeita, joihin on laserkuvioitu kaupungin karttaa.

Esimerkiksi Lahti Regionilla ei ole nykyään myynnissä matkamuistoja, vaan asiakkaat ohjataan niihin kauppoihin ja puoteihin, joissa myydään Lahti-tuotteita.

Laajin Lahti-matkamuistovalikoima löytyy Hiihtomuseolta. Sieltä voi ostaa esimerkiksi seinälautasia, pannunalusia, mukeja, lasituoppeja, snapsilaseja, pipoja ja kilkattavia savikelloja. Valikoimista löytyy myös Lahden urheiluhistoriasta kertovia kirjoja ja MM-kisajulisteita.

- Myymme sellaisia tuotteita, jotka on helppo kuljettaa mukana. Suosituimpia ovat seinälautaset, joita ostavat etenkin venäläiset matkailijat. Suomalaisilla suosituimpia ovat pienet lautaset ja snapsilasit, Mari Lindgren kertoo.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi