Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rikkinäinen paistinpannu herätti Messilän karavaanariporukan - lahjoitti naapurille uuden asuntovaunun

Camping-naapureiden lahjoitus yllätti ja ilahdutti suunnattomasti Pertti Väisästä. Kuva: Sami Kuusivirta

Asunto on pieni, mutta siinä on kaikki tarpeellinen: keittiö, olohuone ja makuuhuone. Menneen joulun tunnelmaa tuo pieni kuusi keittiön pöydällä. Joku voisi valittaa suihkun ja WC:n puutetta, mutta Pertti Väisästä ei haittaa, että ne ovat kävelymatkan päässä.

Pikku puutteet korvaa loistava sijainti Vesijärven rannassa, laskettelukeskuksen vieressä.

Väisänen pääsi uuteen kotiinsa jouluksi. Sen lahjoittivat hänelle naapurit, jotka olivat kovin huolissaan aiemman asunnon kunnosta. Sekä entinen että nykyinen asunto ovat asuntovaunuja Hollolassa Messilän leirintäalueella.

Alueen vakituinen karavaanari Pirjo Kosonen tajusi yhteisön pikkujoulujuhlassa, että Väisäsen vanha asuntovaunu oli todella huonossa kunnossa, suorastaan asuinkelvoton. Paistinpannukin oli rikki. Siitä lähti liikkeelle lumipalloilmiö, ja jo yhdeksän päivän kuluttua Väisäsen käyttöön oli etsitty, ostettu ja kunnostettu parempikuntoinen vaunu.

Lahja oli koristeltu punaisella ruusukkeella, mutta vielä tärkeämpi oli lahjan sisältö: astiat, petivaatteet, matto, mikro ja kahvinkeitin. Joulun kunniaksi hänelle lahjoitettiin myös ruoat puheen ja laulun säestyksellä.

Operaatio Messilä

Tempaus nimettiin Operaatio Messiläksi, ja siihen osallistui aktiivisesti kuusi perhettä, kaikkiaan 15 henkilöä. Vauhti selittyy sillä, että kaikki ovat tottuneita toimijoita ja yrittäjiä. Viestit viuhuivat puhelimissa WhatsApp-ryhmän kesken.

- Kaikki halusivat osallistua jollain tavoin. Ei siinä ajateltu (rahankeräys)lupia. Ajattelimme vain, että ihminen tarvitsee lämpöä, kertoo Kosonen.

- Vanhassa vaunussa hengitys huurusi, kertoo Väisänen.

Kylmyyteen eivät auttaneet edes itse seiniin lisätyt polyuretaanilevyt. Ne vain kutistivat elintilaa entisestään.

Pertti Väisänen asui aiemmin Jalkarannassa, mutta sai tarpeekseen vuokrankorotuksesta, hankki vanhan asuntovaunun ja muutti Messilään. Kuva: Sami Kuusivirta

Hän asui aiemmin Jalkarannassa, mutta sai tarpeekseen asunnon vuokrankorotuksesta, hankki vanhan asuntovaunun ja muutti Messilään viime kesänä. 65-vuotiaana hän on jo eläkkeellä.

Kautta rantain käy ilmi, ettei itsellinen mies halunnut ottaa vastaan kaupungin tai sukulaisten tarjoamaa apua tai asuntoa. Camping-naapureiden lahjoitus sen sijaan yllätti ja ilahdutti suunnattomasti. Hänelle tosin oli jäänyt vielä huoli, mihin vanha vaunu toimitetaan.

- Heinolassa yksi purkamo lupasi lopulta ottaa sen, Väisänen kertoo Kososelle.

Soittokierros paljastui turhaksi, sillä tämäkin ongelma oli jo etukäteen ratkaistu.

Pirjo Kosonen (keskellä) toivoo, että tempaus herättäisi ihmisiä muuallakin huolehtimaan naapureistaan. Vasemmalla Vesa Viertola, oikealla Teemu Iivonen. Kuva: Sami Kuusivirta

Naapureista huolehdittava

Kosonen toivoo, että tempaus herättäisi ihmisiä muuallakin huolehtimaan naapureistaan, ja muulloinkin kuin jouluna.

- Me lähdimme tähän ihan spontaanisti. Ensi jouluna ajattelimme kerätä rahaa köyhien perheiden ruokiin.

- Minä olen mukana, lupaa Väisänen.

Hän kertoo vanhasta kilpaurheilutaustastaan. Kunto on vieläkin niin hyvä, ettei kolmen kilometrin kauppamatka tunnu missään. Päivät kuluvat joutuin.

Messilän camping-alueen palvelut ovat tähän aikaan auki viikonloppuisin. Syyskuusta huhtikuuhun on vuokrattavana 150 pitkäaikaista karavaanipaikkaa. Lisäksi mahtuu 20-30 viikonloppuvaunua, kertoo yrittäjä Päivi Saarela. Kesäsesongin aikaan kausipaikat rajataan noin 70:een.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Seutuneloset verkkosivuillaan.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi