Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden elinkeinopäällikkö harmissaan Sokoksen kutistumisesta: "Kuulostaa pahalta"

Osuuskauppa Hämeenmaan kaavailemaa Aleksanterinkadun ylikulkusiltaa elinkeinopäällikkö pitää hankalasti hahmotettavana ideana.

Lahden elinkeinopäällikkön Miikka Venäläisen mielestä Sokoksen kutistuminen kerroksella kuulostaa pahalta. Kuva: Katja Luoma

Lahden keskustassa sijaitseva Sokos-tavaratalo tiivistää tilankäyttöään vuoden alussa, kun kolmas kerros poistuu tavaratalokäytöstä. Hämeenmaa suunnittelee rakentavansa tiloihin hotellihuoneita. Seurahuoneen laajennus Aleksanterinkadun toiselle puolelle edellyttäisi Hämeenmaan toimitusjohtajan Olli Vormiston mukaan rakennukset yhdistävää ylikulkusiltaa.

Lahden kaupungin elinvoimapäällikkö Miikka Venäläinen pitää harmillisena sitä, että Sokos kutistuu kaksikerroksiseksi.

- Se kuulostaa pahalta. Sokos on ollut keskustan vetovoiman keskeinen kivijalka. Jos kaupallisia palveluita aletaan karsia ja mennään majoituskapasiteetin puolelle, niin eihän se ole kiva juttu keskustan kannalta. Tavaratalo on ollut keskustan ankkuri. Pitää kuitenkin muistaa, että keskusta on lähiaikoina kehittynyt oikeaan suuntaan, vaikka tämä uutinen ei siitä kerrokaan.

Venäläisen mukaan majoituskapasiteetin laajeneminen sinänsä on Lahdessa enemmän kuin tarpeen.

On ihan oikein keksiä uusia käyttötarkoituksia. Lahden kaupungin elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen

- Majoituskapasiteetin pienuus on ollut pitkään ongelma kaupungille.

Venäläisen mukaan on luonnollista, että Osuuskauppa haluaa etsiä ratkaisuja kolmannen kerroksen käyttämiselle. Sokoksen kolmas kerros oli tarjolla myös uuden taide- ja muotoilukeskuksen paikaksi, muta syksyllä Malski vei pidemmän korren. Sokoksen Larsin jääminen Malskin Ladin jalkoihin on varmasti pakottanut Osuuskaupan kehittämään vaihtoehtoisia suunnitelmia nopeasi, Venäläinen analysoi.

- Minkään yrityksen intressissä ei tietenkään ole "ulkoiluttaa" tyhjää tilaa noin ydinkeskustassa. On ihan oikein keksiä uusia käyttötarkoituksia.

Venäläinen ei halua suuremmin ottaa kantaa ylikulkusiltasuunnitelmaan.

- Jotenkin sitä on vaikea kuvitella. Jos kahta tilaa haluaa yhdistää, niin käytännössä on kaksi vaihtoehtoa: joko kadun ali tai yli. Siltaratkaisu sinänsä olisi varmaankin simppelimpi. Kun en ole nähnyt havainnekuvia ja sitä, miten se vaikuttaisi maisemaan, niin en osaa sen paremmin ottaa kantaa.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi