Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunginhallitukselta pyyhkeitä SPR:lle: "Tällaisissa tilanteissa pitää viestiä paremmin"

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) sanoo, että poliitikoilta löytyy ymmärrystä SPR:lle, vaikka tiedottaminen ei Ahtiala-asiassa onnistunutkaan parhaalla mahdollisella tavalla. "SPR tekee paljon hyvää työtä vaikeassa tilanteessa", Komu sanoo.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) edusti kaupunkia viime viikolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Myllypohjan koululla. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupunginhallitus keskusteli Ahtialaan perustetusta turvapaikanhakijoiden tehostetun tuen (tetu) yksiköstä maanantain kokouksessaan.

Osa ahtialalaisista on ollut huolissaan yksikön perustamisesta, koska se sijaitsee lähellä koulua ja päiväkotia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komun (sd.) mukaan poliitikkojen viesti tetu-yksikköä pyörittävälle Suomen Punaiselle Ristille oli selvä.

- Yksikön siirtämisestä tiedottaminen ei sujunut niin kuin olisi pitänyt. Avoin tiedottaminen on hirvittävän tärkeä tällaisissa asioissa. Me päättäjätkin saimme tiedon yksikön siirtämisestä aika myöhään. Meidän toiveemme on, että tällaisissa tilanteissa pitää viestiä paremmin.

Ymmärrän, että heillä oli hankala tilanne, kun Hennalassa vuokrasopimus oli katkolla. Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.)

20 asiakaspaikan yksikkö toimi aiemmin Hennalassa

Asiantuntijoina kokouksessa olivat muun muassa Suomen Punaisen Ristin Hämeen piirin vastaanottotoiminnanjohtaja Minna Jussila ja Hennalan vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Johan Kiander.

Tetu-yksikössä on 20 asiakaspaikkaa. Se on tarkoitettu vakavista mielenterveysongelmista kärsiville henkilöille, jotka eivät tarvitse sairaalahoitoa, mutta eivät tule toimeen omin voimin. Yksikössä on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden.

Aiemmin yksikkö on toiminut Hennalan vastaanottokeskuksessa, jonka vuokrasopimus päättyy vuoden lopussa.

"Kaupunkilaisten huoli on meille merkityksellistä"

Komu muistuttaa, että poliitikoilla ja viranhaltijoilla ei ole keinoja vaikuttaa siihen, mille taholle yksityisessä omistuksessa olevaa kiinteistöä vuokrataan.

- Meidän poliitikkojen pitää luonnollisesti tietää mitä Lahdessa tapahtuu, mutta ei kaupungilla ole tässä asiassa roolia.

Komun mukaan kaupunginhallitus halusi keskustella asiasta, vaikka vaikutusmahdollisuudet sen sijaintiin ovat olemattomat.

- Joillain lahtelaisilla on huoli yksiköstä. Kaupunkilaisten huoli on meille merkityksellistä.

Komu sanoo vastailleensa viimeksi maanantaina erilaisiin yhteydenottoihin, joissa on toivottu kaupungin puuttumista yksikön sijaintiin.

- Eri lakipykäliä on käyty juristin kanssa läpi, mutta ei laissa ole sellaisia kohtia, joiden perusteella voisimme tähän puuttua.

Komu sanoo ymmärtävänsä SPR:n hankalaa asemaa tilanteessa, jossa vanhat tilat ovat menossa alta vuodenvaihteeseen mennessä.

- Hennalassa vuokrasopimus oli katkolla. Jostain paikka piti saada. Kaupunginhallituksessa oli myös paljon ymmärrystä SPR:lle. SPR tekee paljon hyvää työtä vaikeassa tilanteessa.

Vuoropuhelu jatkuu

Komun mukaan kaupunki reagoi tetu-yksikön siirtoon nopeasti sen jälkeen, kun tieto asiasta tuli. Ahtialan alueen asukkaille järjestettiin tiedotustilaisuus viime viikolla, ja vuoropuhelua on tarkoitus jatkaa niin yksikköä pyörittävän SPR:n kuin alueen asukkaiden kanssa, Komu listaa.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi