Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa vaaditaan adressilla maksutonta pysäköintiä matkustajasatamaan

Sataman yrittäjät haluavat pitää parkkialueen maksuttomana. Kuva: Krista Koivisto

Lahdessa vastustetaan matkustajasataman pysäköintimaksuja nettiadressin voimin. Lahden Satama Yhdistyksen aloittama adressi tuli julki sunnuntaina, ja maanantai-iltana siinä oli jo 630 allekirjoitusta.

Adressissa kannatetaan matkustajasataman pysäköintialueilla maksutonta pysäköintiä. Vetoajat vaativat Lahden teknistä ja ympäristölautakuntaa kumoamaan päätöksensä, että sataman parkkialueet muutetaan maksullisiksi maaliskuun alusta alkaen.

Useat vetoomuksen allekirjoittaneet ovat lisänneet omia kommenttejaan, tässä niistä muutamia:

- On turha alkaa muuttamaan jotain, joka on ollut ilmainen näinkin kauan. Tulee vaikuttamaan TODELLA negatiivisesti sataman yrittäjien toimintaan.

- Se on myös riski omalle pitkäaikaiselle työpaikalleni satamassa, työskentelen pienyrittäjällä, joka tästä päätöksestä kärsii suuresti.

- Järki hukassa tällaisilla päättäjillä. Ahneus huipussaan!

- Älkää päättäjät tappako pienyrittäjiä satamasta. Keskustanhan jo tapoitte.

- En tiedä, miksi satama pitäisi laittaa maksulliseksi. Samoin kiekkopaikat Vesijärvenkadulle. Siinä ei ole taas järjen häivää, kun ei ajatella, että mihin asukkaat saavat nyt parkkeerata. Kaikille nimittäin ei pihassa riitä paikkoja, joten kadun varsi on ainoa mahdollisuus.

- Entisenä lahtelaisena tykkään käydä satamassa kesäisin mutta moisen päätöksen jälkeen voi olla hiljaista.

- Vesijärven matkustajasatama on lahtelaisten olohuone jossa kesäpäivästä voi nauttia miettimättä milloin parkkiaika umpeutuu. On todella surullista jos se muutetaan.

- Vierailen usein Lahdessa ja vien asiakkaitani satamaan ja kahviloihin. Kaikki ovat ilahtuneita siitä, että on paikka, missä on ilmainen pysäköinti. Asiakasvirta tulee selvästi vähenemään, jos P-paikat tulevat maksullisiksi. Olen todella pettynyt!

- Satama on Lahden upea olohuone, monella tapaa hieno virkistyspaikka. Parkkimaksu saisi väkisinkin käynnit vähenemään ja eri puolilla Lahtea asuvat ihmiset eriarvoiseen asemaan, koska kaikki eivät sinne ilman autoa pääse. Äkkiä lasten luisteluretkestä saattaisi tulla kallis harrastus.

- Pysäköintipaikkojen muuttaminen maksulliseksi ei paranna satamassa toimivien yrittäjien ansioita. Itse ainakin vähennän, jos en kokonaan lopeta, Sibeliustalon ihanista kulttuuriantimista nauttimisesta, jos pysäköinnistä joutuisin maksamaan. Myös lounaiden nauttimisen k.o. alueelta joudun lopettamaan. Uskon, etten ole yksin, joka näin tulee tekemään. Tähän asti olen aina meillä yöpyneille vieraillemme esitellyt ylpeänä aluetta: menemme autolla ja nautimme monta tuntia sataman alueella mukaan lukien ruokailu ja kahvittelu. Lapsiperheille ja liikuntarajoitteisille tämä maksuttomuus on ollut pelastus.

- Näivettäkää nyt koko kylä sit kerralla.

- Kesällä sataman makasiinissa järjestettävään pop-up-kauppaamme tulee paljon myyjiä muualtakin kuin Lahdesta. Tapahtuma kestää parikin viikkoa ja päivät useita tunteja. Tulee kalliiksi pienyrittäjille satamassa pysäköinti.

- Paskin päätös sitten torinparkin ja koulujen yhdistämisen jälkeen.

- Satamassa vierailija ei välttämättä etukäteen tiedä, kuinka kauan sataman palveluita käyttää. Laivamatka kestää useita tunteja. Kaikkien etuna on vilkas satama-alue, jossa on kiva kierrellä ja viettää aikaa ilman huolia pysäköintisakoista. Sopisi myös kaupungin keskustaan...

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi