Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

SPR:n johtaja Ahtialaan muuttavasta tehostetun tuen yksiköstä - "Asiakkaamme ovat itseensä ja omiin ongelmiinsa käpertyneitä"

Vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila SPR:n Hämeen piiristä kertoo Radio Voiman haastattelussa, että yksikössä asuvat tarvitsevat tehostettua tukea, mutta eivät sairaalahoitoa. Kuva: Viena Kytöjoki

SPR Lahden vastaanottokeskus muuttaa pois Hennalasta, kun vuokrasopimus päättyy vuoden vaihteessa. Vastaanottokeskuksen toimisto ja tehostetun tuen (TeTu) yksikkö muuttavat Ahtialaan. Hennalan muut 120 asukasta muuttavat vuokra-asuntoihin ympäri Lahtea. Ahtialaan TeTu-yksikköön siirtyy 20 ihmistä. Asiakkaat ovat jo muuttaneet Ahtialaan.

 - Muuton yhteydessä TeVa (tehostettu valvonta) nimi vaihdettiin toimintaa paremmin kuvaavaksi TeTuksi. Yksikössä asuu erilaisista mielenterveysongelmista kärsiviä asiakkaita. He tarvitsevat tehostettua tukea, mutta eivät tarvitse sairaalahoitoa, vastaanottotoiminnan johtaja Minna Jussila SPR:n Hämeen piiristä kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Jussilan mukaan yksikkö toimi Hennalassa lähellä päiväkotia ja koulua eikä puolentoista vuoden aikana ollut mitään kouluun tai päiväkotiin suuntautuneita häiriöitä.

- Asiakkaamme ovat itseensä ja omiin ongelmiinsa käpertyneitä eivätkä he ole kiinnostuneita suuntautumaan kouluun tai päiväkotiin.

Haastattelussa Jussila kertoo myös, miksi yksikön pihalla on useasti nähty ambulanssi ja poliisiauto ja minkälaisia viestejä hän on saanut ahtialalaisilta. Lisäksi Jussila kertoo, miten hän uskoo yksikön vaikuttavan alueen turvallisuuteen.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi